Programajánló
Jótékonysági koncert Kántorjánosiban
jún 23
2013
Második alkalommal szervez jótékonysági koncertet a Kántorjánosi Református Egyházközség templomuk javára, amely jelenleg nagyon rossz állapotban van. Mivel a gyülekezet nagyobb összegű pályázatot nem nyert, így önerőből újítaná fel templomát. Ezért már rendeztek egy jótékonysági koncert, amelyen Mészáros János Elek lépett fel.
Egyházmegyei lelkészcsaládok napja
jún 22
2013
Immár 3. alkalommal szervezi meg a Debreceni Református Egyházmegye a lelkészcsaládok napját. A mostani alkalmat június 22-én, szombaton tartják Debrecen Józsán (Deák Ferenc u. 67), délelőtt fél 10 és 14 óra között. A családi napra a Debrecen-Józsai Református Egyházközség és Gacsályi Zsolt lelkipásztor ajánlotta fel segítségét, biztosítva a helyszínt és a szükséges eszközöket. 
Egyházi Pecsétes Téglák Magángyűjteményének megnyitója
jún 21
2013
Az Egyházi Pecsétes Téglák Magángyűjteményének megnyitóját június 22-én, szombaton tartják délután fél 3-tól a Tiszaszentimrei Református Templomban. A téglamúzeumban a tiszaszentimrei beszélő téglákon túl helyet kapnak a Kárpát-medence összes egyházi téglái, amelyek az anyaországból, Kárpátaljáról, Felvidékről, Erdélyből és Délvidékről származnak. A múzeum jelenleg 200 ilyen bélyeges téglát tartalmaz, melyeken izraelita, római katolikus, görög katolikus, evangélikus és református bélyegek vannak.
A Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség Konferenciája
jún 21
2013
A Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség június 21-én a Nagytemplomban Egyházkerületi Konferenciát tart, Debrecenben. Az alkalomra szeretettel várják a Kárpát-medencei nőszövetségek és gyülekezetek tagjait.
Vakációs Bibliahét Körösszegapátiban
jún 20
2013
Még csatlakozhatnak az általános iskolás gyerekek a hétfőn kezdődött táborba, amely délelőtt 10 órától egészen késő délutánig tart. Csizmadia Tibor református lelkész az Európa Rádiónak elmondta, hogy a serdülőknek, ifiseknek és az ovisoknak is szerveznek hasonló egy hetes programot, de most kimondottan a 7 és 14 év közöttieket várják. A gyermekeknek nem kell minden nap részt venni a programokon, az is lehet, hogy csak egy nap kapcsolódnak be a foglalkozásokba.
Jótékonysági kiállítás
jún 18
2013
  A Református egyház és a Vay Ádám Múzeum Baráti Köre jótékonysági képaukcióra kerülő alkotások előzetes kiállítását rendezi meg. 
Református gyermeknap
jún 16
2013
Református gyermeknapot szervez Baktalórántházán Dr. Kovács Kálmán lelkész, június 16-án, vasárnap 15 órától. 
Ifjúsági találkozó Szabolcson
jún 09
2013
Ifjúsági találkozót szervez Veres Péter, gávai lelkész június 9-én, szombaton 10 órától Szabolcson.
Misztrál koncert
jún 07
2013
  Június 7-én, pénteken ad koncertet a Misztrál együttes a hódmezővásárhelyi református Ótemplomban. A gyerekeknek szóló előadás 13 órakor kezdődik, míg a felnőtteket 18 órára várják.
A Kollégium Kántusának zárókoncertje
jún 06
2013
Június 6-án, csütörtökön tartja éves, hagyományos zárókoncertjét a Debreceni Református Kollégium Kántusa. Az este 7 órakor a Kollégium Dísztermében kezdődő koncerten elhangzana Vivaldi, Händel, Berkesi Sándor, Liszt Ferenc, Gárdonyi Zoltán és Vass Lajos művei.  Orgonán közreműködik: Sárosi Dániel orgonaművész. Vezényel: Berkesi Sándor Liszt-díjas karnagy  Áhítatot tart: Horsai Ede református lelkész, vallástanár A Kántus évi eseményeiről képes beszámolót tart: Seres Patrícia, Kántusjegyző A belépés ingyenes, de a Kántus perselyadományokat köszönettel elfogad. (Alapítványuk csekkszámlaszáma: 10103434-07587628-00000009) Minden érdeklődőt szeretettel várnak! Meghívó innen letölthető: Kantus_zarokoncert20130606.pdf