Programajánló
Missziói konferencia Révfülöpön - 2018
jún 25
2018
Kedves Testvérek! Szeretettel hívunk Benneteket ez évi lelkészi (és munkatársi) missziói konferenciánkra, amelyet Révfülöpön az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban tartunk 2018. június 25-29. között (8253 Révfülöp, Füredi út 1.).
BORUM - 2018. március 2-4.
márc 02
2018
A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége, a Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány és a Bácskossuthfalvi Református Egyházközség tisztelettel meghívja Önt 2018. március 2-4. (péntek-vasárnap) tartandó, BORUM a Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fóruma című idei eseményére. A tanácskozásnak a Bácskossuthfalvi Református Egházközség ad otthont (Svetog Stevana, Stara Moravica, Szerbia). 
26. Ökumenikus Világimanap
márc 02
2018
A Tiszántúli Ref. Egyházkerületi Nőszövetség szervezésében 26. alkalommal rendezzük meg a „Ökumenikus Világimanapot”, a baptista, evangélikus, görög katolikus, római katolikus és református testvérekkel együtt, minden évben más-más felekezet templomában.
Bütösi János igehirdetéseiből összeállított kötet ünnepélyes bemutatója
feb 26
2018
A Bütösi Missziói Alapítvány Kuratóriuma tisztelettel és szeretettel hívja és várja 2018. február 26-án 14 órakor a Kollégium Kistanácstermébe a Bütösi János igehirdetéseiből összeállított kötet ünnepélyes bemutatójára.
Agyagba égetett vallás - Ismeretterjesztő előadás a Református Nagytemplomban
feb 22
2018
A debreceni kerámiaművészetről és az abban fellelhető vallási motívumokról tart ismeretterjesztő előadást Dr. P. Szalay Emőke nyugalmazott főmuzeológus, a néprajz tudományok habilitált kandidátusa. Az „Agyagba égetett vallás – A nép és iparművészet határán” című ingyenes előadás Terdik Angéla fazekas népi iparművész Nagytemplomi kiállítását veszi alapul, de számos érdekességet is megtudhatnak az érdeklődők arról, hogy milyen hosszú múltra tekint vissza a mára már szinte feledésbe merülő debreceni kerámia.
16. századi debreceni liturgiák 2018 tavaszán a Kistemplomban
feb 18
2018
Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!
Életre bátorító katechézis
feb 17
2018
ÉLETRE BÁTORÍTÓ KATECHÉZIS KATECHETIKAI SZIMPÓZIUM A KATECHETIKAI KÖZPONT 25 ÉVES JUBILEUMÁNAK TISZTELETÉRE 2018.FEBRUÁR 17. DEBRECENI REFORMÁTUS HITTUDOMÁNYI EGYETEM DÍSZTEREM
A Bélyegeken a Reformáció c. kiállítás Bécsben
feb 15
2018
A Collegium Hungaricum szeretettel hív minden érdeklődőt a BÉLYEGEKEN A REFORMÁCIÓ c. kiállításmegnyitójára, valamint a SERVET zenekar azt követő koncertjére.
Házasság hete - 2018 - hanganyaggal
feb 11
2018
Hazánkban tizenegyedik alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával – idén a családok éve programjaihoz kapcsolódóan. A már több mint húsz országban jelen lévő mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. A február 11. és 18. között zajló országos rendezvénysorozat házaspár arca Zámbori Soma színművész és felesége, dr. Fazekas Rita. A központilag szervezett programok fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.
VII. Bátori Kupa
feb 10
2018
Az Arany Sárkány Focisuli, mely Nyírbátorban a labdarúgás utánpótlás bázisa, 2018. február 10-11-én rendezi meg a két napos VII. BÁTORI KUPÁT, melyen az országos hírnévvel bíró utánpótlás csapatokat látja vendégül, három korosztályban (U/7, U/10, U/11).