A Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség XXIV. Egyházkerületi konferenciája
jún 25
2017
2017. június 24-én konferenciát tartott a Kárpát-medencei nőszövetség a reformáció ötszáz éves és a református egyház megalakulásának négyszázötven éves évfordulójának, valamint a Kárpát-medencei nőszövetség huszonöt éves újraalakulásának alkalmából a debreceni Kistemplomban.
Megerősített hitvallási közösségben
jún 25
2017
Hitvalló közössége megalakulásának és a Második Helvét Hitvallás elfogadásának 450. évfordulóján ünnepi zsinatot tartott a Magyar Református Egyház 2017. június 24-én Debrecenben. Az alkalmon elfogadták a hitvallás új magyar fordítását, valamint a kanadai és a luxemburgi református diaszpóra is csatlakozott a határokon átívelő zsinati közösséghez.
Elfogadták a Második Helvét Hitvallás új fordítását a magyar reformátusok
jún 24
2017
Létrejöttének 450 évvel ezelőtti mérföldkövére emlékezett a magyar reformátusság június 24-én Debrecenben. A Magyar Református Egyház közös zsinati ülésén elfogadták a Második Helvét Hitvallás, a közösség egyik alapvető hitvallási dokumentumának új fordítását, valamint a kanadai és a luxemburgi református diaszpóra is csatlakozott a határokon átívelő zsinati közösséghez.
Június 24. - Hálaadó istentisztelet - helyszínváltozás
jún 23
2017
Tekintettel a hőségriadóra a szombat délutáni 14.30 órától kezdődő, szabad térre tervezett hálaadó istentiszteletet is a Nagytemplomban tartják.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS - Kárpát-medencei református közös zsinat és istentisztelet
jún 23
2017
Kárpát-medencei református közös zsinat és istentisztelet
Négyszázötven év örökségének nyomában
jún 21
2017
Június 24-én Debrecenben tartják a Magyar Református Egyház zsinatát, melyen hálát adnak a Kárpát-medencei reformátusság elmúlt 450 évéért és a részegyházak javaslatára elfogadják a II. Helvét Hitvallás megújult magyar fordítását. Az ünnepi ülésre készülve utánajártunk, mit jelent számunkra az 1567-es debreceni zsinat, és megnéztük, milyen örökérvényű igazságokat hordoz hitvallásunk.
Összeül a Magyar Református Egyház zsinata
jún 19
2017
Közös zsinati üléssel és szabadtéri istentisztelettel emlékezik meg a Kárpát-medencei reformátusság hitvalló közösségének 450 évvel ezelőtti megalakulásáról június 24-én, Debrecenben.
Már lehet jelentkezni a szárszói konferenciára!
jún 19
2017
Ismét közös gondolkodásra invitál a Reformátusok Szárszói Konferenciája: a hatalmas hagyományokkal bíró tábor 2017. augusztus 24-től 27-ig várja szeretettel a keresztyén szellemiségű érdeklődőket.
Létkérdések kiállítása
jún 12
2017
Mit üzenne korunknak Bethlen Gábor, Hatvani professzor vagy Ady Endre? Milyen élettapasztalat szűrhető le Árva Bethlen Kata végrendeletéből? Ezekre a kérdésekre is igyekszik választ adni a Protestáns üzenetek című kiállítás, amely a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárában látható október 31-ig. A kiállításról Gáborjáni Szabó Botond kurátort, a Tiszántúli Református Egyházkerület gyűjteményi igazgatóját kérdeztük.
Re:formálj! – a reformáció jegyében zajlik az idei Csillagpont
jún 9
2017
„Kapcsolatainkban, munkahelyünkön és környezetünkben ma is szükségünk van megújulásra” – hangsúlyozta Mező Misi a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó sajtótájékoztatóján. Július 25. és 29. között Debrecenben rendezik meg a Csillagpontot, mely a reformáció emlékévének legnagyobb református ifjúsági rendezvénye. Csütörtökön este a Dürer-kertben bemutatták a több száz lelki, kulturális és zenei programot kínáló találkozó témáját, előadóit és nagyszínpados fellépőit.