Ünnepélyes alapkőletétel Fehérgyarmaton
okt 15
2017
Október 15-én ünnepélyes keretek között tették le a Fehérgyarmati Református Egyházközség fenntartásában működő Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola új épületének alapkövét. A Reformáció 500 jubileumi emlékév kiemelkedő eseményén részt vett dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, aki beszédében üdvözölte az egyházi intézmények növekvő szerepét a hazai közoktatásban.
Közös nyilatkozat
okt 14
2017
Közös nyilatkozatot fogadott el a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulóján tartott ünnepi emlékzsinaton 2017. október 13-án a budapesti fasori református templomban.
„Nincs ártatlan emlékezés”
okt 14
2017
Úrvacsorás istentisztelettel és közös zsinati üléssel ünnepelte a reformáció ötszázadik évfordulóját a Magyarországi Református Egyház (MRE) és a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) Zsinata október 13-án Budapesten.
Október végéig lehet jelentkezni a Nyilas Misi Ösztöndíjra
okt 10
2017
A tehetség kincs! mottóval hirdette meg Nyilas Misi Ösztöndíj Programját a Magyar Református Szeretetszolgálat.
Az előretolt helyőrségek
okt 2
2017
A cím nem Rejtő Jenő egyik népszerű regényére, hanem a magyar reformátusokra utal. Kétezer protestáns magyar vonult végig zsoltárokat énekelve Kolozsvár utcáin szombaton délben. Teltházas istentisztelet, szoboravatás, a protestáns teológia felújított épületének átadása, múzeummegnyitó – méltó ünnep köszöntötte a reformáció 500. évfordulóját Erdélyben.
Szabó Magda 100 - Debrecenben minden az íróról szól a következő hetekben
szept 30
2017
Debrecenben a következő két hétben minden Szabó Magdáról szól: a város színházi fesztivállal, szoboravatással, emlékház átadásával emlékezik nagy szülöttjére közelgő századik születésnapja alkalmából - jelezte Debrecen kulturális alpolgármestere pénteken a rendezvények beharangozó sajtótájékoztatóján a Csokonai Színházban.
Szabó Magda emlékére nyílt kiállítás Debrecenben
szept 21
2017
Szabó Magda születésének közelgő századik évfordulója alkalmából emlékkiállítást nyitottak meg szeptember 20-án Debrecenben, a Méliusz Juhász Péter megyei könyvtárban. Az emlékkiállítással megkezdődött az a több hetes programsorozat, amellyel a város köszönti híres szülöttjét, díszpolgárát, a Tiszántúli Református Egyházkerület egykori főgondnokát.
Lépj egyet a jóság útján!
szept 21
2017
Nyolcan életüket vesztették, és több mint százharmincan megsérültek a vasárnapi viharban, Erdélyben. Súlyos anyagi károk keletkeztek a bánsági, erdélyi, valamint moldovai megyékben, ahol házak és templomok tetejét tépte le a vihar. A Magyarországi Református Egyház vezetői adakozásra kérik a jószándékú embereket.
Első helyezést ért el a Középkori templomok útja
szept 21
2017
Első helyezést ért el a Középkori templomok útja az Európai Bizottság által kezdeményezett és a Magyar Turisztikai Ügynökség által végrehajtott Kiváló Európai Desztinációk – Europen Destinations of WExcellenNce –, röviden EDEN programban szeptember 15-én.
A rajzolás református mestersége - hanganyaggal
szept 3
2017
A Tiszántúli Református Egyházkerület Elnöksége, a Magyar Művészeti Akadémia, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. közös szervezésében valósult meg 2017. szeptember 2-án a Kölcsey Központban a Reformáció-500 kortárs grafikai kiállítás megnyitója és eredményhirdetése. A tárlat október elsejéig tekinthető meg. A kiállításon 78 alkotó 102 pályaművét állították ki. Az eseményről Tóth Emese készített összeállítást az Európa Rádióban.