Portréinterjú Berkesi Sándorral
ápr 18
2018
2018. március 15-én Kossuth-díjat vehetett át Berkesi Sándor, a Debreceni Református Kollégium Kántusának vezetője, a Tiszántúli Református Egyházkerület nyugalmazott zenei igazgatója, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docense.
Felhívás minden református gyülekezet és intézmény számára
ápr 13
2018
Köszönjük, hogy megosztották honlapjukon a református egyház egy százalékos kisfilmjét, és kitették gyülekezetükben, intézményükben a református egyház idei egyszázalékos plakátjait!
Köszönjük az aláírásokat!
ápr 12
2018
Kedves Testvéreink! Köszönjük minden magyarországi és külhoni magyar, valamint külföldi testvérünknek, hogy támogatták a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést. A Kárpát-medencei reformátusságot érintő területekről Magyarországon mintegy 570 ezren, Romániában 303 ezren, Szlovákiában csaknem 58 ezren, Horvátországban 19 ezren, Szlovéniában 7 ezren írták alá a nyilatkozatot.  A Minority SafePacket a Generális Konvent, a Kárpát-medencei református egyházak tanácskozó testülete is támogatta, és arra kért minden magyart, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez.
Christina Goodings: Kicsoda Jézus?
ápr 9
2018
Christina Goodings Kicsoda Jézus?  Illusztrálta: Maria Royse Fordította: Győri Katalin
Elindult a vetőmag adományozási program
ápr 5
2018
2018. április 5-én, a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusának területén került sor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei szakmai osztályainak megalakítására, és az ezzel egybekötött nagyszabású partnertalálkozóra. A találkozón sajtótájékoztató keretében jelentették be a vetőmag adományozási program elindulását.
Református tanúságtétel kritikus időkben
ápr 4
2018
Milyen kihívásokkal néznek szembe a közel-keleti reformátusok? Milyen szolgálatot végez a menekültek között a Magyarországi Református Egyház? Milyen választ adott a Görög Református Egyház az elmúlt évek menekültáradatára? Mindez kiderül a Zsinati Missziói Iroda április 14-i, szombati missziói konferenciáján.
Felhívás főiskolai tanári álláshely és főiskolai docensi álláshely betöltésére a DRHE-n
márc 28
2018
Felhívás főiskolai tanári álláshely betöltésére: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Akkreditált Kiváló Tehetségpont lett a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona
márc 27
2018
A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona tehetségpont a 2017/18 évi akkreditációs folyamatban való részvétele eredményeként elnyerte az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet. Az intézmény ezzel egy megerősítő visszajelzést kapott arról, hogy mint tehetségpont szakmailag hiteles és kompetens tagja a Matehetsz Tehetséghálózat egyre bővülő családjának, valamint működésükkel már ma is aktív részesei a hálózatnak.
Átformáló tanítványság – Missziói Világkonferencia Tanzániában
márc 26
2018
2018. március 8-13. között tartotta meg az Egyházak Világtanácsa (EVT) a 14. Missziói és Evangélizációs Világkonferenciát. A konferencián Magyarországi Református Egyházat Dani Eszter református lelkész, zsinati missziói irodavezető, a Magyarországi Evangélikus Egyházat Nagy Dorottya evangélikus lelkész, teológia professzor képviselte, az EVT teológiai tanácsadójaként részt vett az eseményen Kovács Ábrahám református lelkész, debreceni teológiai tanár is. E sorok írója megfigyelőként vehetett részt a konferencián.
Kossuth-díjat kapott Berkesi Sándor karnagy - hanganyaggal
márc 15
2018
A nemzeti ünnepen Kossuth-díjat vehetett át Berkesi Sándor, a Debreceni Református Kollégium Kántusának vezetője, a Tiszántúli Református Egyházkerület nyugalmazott zenei igazgatója, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docense.