Karácsony az alázat ünnepe
dec 25
2011
A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke úgy fogalmazott: ma talán azért nem látjuk Istent, mert nem tudunk mélyre hajolni, pedig Isten az alázatosoknak ad kegyelmet, míg a gőgösöknek ellenáll.
Ünnepi istentiszteletek az Európa Rádióban
dec 16
2011
Adventben és karácsonykor az Európa Rádió ünnepi istentiszteleteket közvetít. 11 órától Miskolcon a 90,4, Nyíregyházán a 100,5, Záhony térségében a 90,4, a legújabb állomáson Debrecenben pedig a 94,4 MHz-en hallgatható.
Középpontban a teológia
dec 12
2011
A hittudományi egyetem és a Kálvin János Kiadó könyvbemutatóján olyan köteteket ismertettek, amelyek „a teológia történetét fűzik össze” - mondta köszöntőjében Fekete Károly, rektor.
"Bölcs szelídséggel"
dec 9
2011
Célunk a kitörés és a példamutatás – nyilatkozták azok a hallgatók, akik a Debrecenben átadott Wáli István Református Cigány Szakkollégium diákjai.
„Emberközelbe jött hozzánk Isten”
dec 2
2011
Advent nem más, mint várakozás, várakozás az Úr érkezésére. Sőt, maga az egész földi élet is várakozás – miközben megannyi jellege, meghatározottsága van a várakozásnak: hiszen lehet az feszültséggel teli, örömmel vegyülő, olykor pedig félelemmel teljes.
9. Debreceni Jótékonysági Aukció
dec 2
2011
A mai válságos időszakban különösen fontos, hogy tudjunk adakozni - mondta a püspök.Ha mindig csak kívülről várjuk a megoldást, a válságok kezelését, akkor bennünk van a hiba - jegyezte meg Bölcskei Gusztáv, hozzátéve: a 9. alkalommal megrendezendő jótékonysági aukció olyan hagyományt visz végig, ami nem idegen a 650 éves Debrecen örökségétől.
Vannak-e isteni ígéreteid, amikre régóta vársz?
nov 25
2011
Ez a kérdés foglalkoztat mostanában. Ezt teszem fel magamnak, vagy éppen másoknak.
Reménnyel teli
nov 22
2011
A nagyszabású élelmiszer- és adománygyűjtési akciót a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Debreceni Református Egyházmegye, a Magyarországi Dorcas Segélyszervezet és a Magyar Református Szeretetszolgálat közösen szervezte.
Tiszántúliakat is díjaztak a Zsinaton
nov 18
2011
A Magyarországi Református Egyház Zsinatának pénteki ülésén átadták a legfelsőbb döntéshozó testület által alapított díjakat.
Ötvenkét program több száz gyereknek
nov 17
2011
Ötvenkét iskolán kívüli programot szerveznek öt református oktatási és nevelési intézmény több száz gyermekének. A Debreceni Református Kollégium pályázaton kilenc és fél millió forintot nyert, amelyből művelődéstörténeti programokat tartanak a debreceni református iskolák és óvoda számára valamint a dévaványai Szügyi Dániel Református Általános Iskola diákjainak.