Közösségben együtt lenni
júl 4
2011
A gyülekezet életében a nőszövetség olyan, mint a család életében az édesanya: meleg otthonná varázsolja a templomot és a közösséget - ekképpen vélekedik a nők egyházközségben végzett munkájáról Gaál Botondné Czeglédy Mária, kerületi nőszövetségi elnök.
Az első nőt ábrázoló festmény a Kollégiumban
jún 26
2011
A Debreceni Református Kollégium Dísztermének falára felkerült az első nőt ábrázoló kép. Zsindelyné Tüdős Klára, divattervező, író, egykori nőszövetségi elnök festményét Bölcskei Gusztáv avatta fel.
Református diplomákat adtak át szombaton
jún 25
2011
Több mint 120-an vették át diplomájukat a debreceni református felsőoktatási intézményekben. A Debreceni Hittudományi Egyetem ünnepi tanévzáró istentiszteletén 45-en vették át oklevelüket. A Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola diplomaosztó és tanévzáró rendezvényén idén 79-en kapták meg diplomájukat.
Kapcsolat
jún 16
2011
Egy átlagos felhasználónak százötven ismerőse van a közösségi hálón, azaz ennyi emberrel áll szinte naponta kapcsolatban. Az állástalanok csaknem fele a kapcsolatai révén keres munkahelyet magának. Ügyeink intézésében is szeretünk kapcsolatainkra támaszkodni, hogy kevesebbet kelljen sorban állni. Ezek ellenére az egyetemistákkal foglalkozó lelkipásztorok azt állítják, a fiataloknak nincs vagy csak kevés valódi kapcsolatuk van. Debrecenben az Európai Egyetemi Lelkészek Konferenciáján egy héten keresztül a kapcsolatok álltak a középpontban.
„Isten Szentlelke közeget keres magának”
jún 10
2011
„…eljön hozzátok a Szentlélek,…”  (Ap.csel  1,8) Tehát Isten Szentlelke befogadó közeget keres magának. Idei pünkösdi ünneplésünk nagy üzenete ez! Egyfelől a lehetőség hangja szólal meg ebben.
Európa egyetemi lelkészei találkoznak Debrecenben
jún 9
2011
Ez az első alkalom, hogy Közép-Európai városban rendezik meg az egyhetes konferenciát. Idén a cívisvárosba tizenkét országból érkeznek lelkipásztorok. Az ökumenikus konferencia témája Connections, azaz Kapcsolatok. A találkozó hétfőn a debreceni egyetemi templomban kezdődik.
Élőben közvetítjük a Pünkösdvasárnapi istentiszteletet
jún 9
2011
Június 12-én, 10 órától, a debreceni Nagytemplomban Bölcskei Gusztáv, tiszántúli püspök hirdet igét.
Menedék
jún 8
2011
„A Kollégium a szülői szegénységet, a hétköznapok gondját és félelmét megszelídítette...” Erőss Pál, egykori debreceni diák gondolata a Menedék című kötetben olvasható. A könyvben a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában 1950-1957 között érettségizett diákok visszaemlékezései találhatók.
Földi és mennyei állampolgárság
jún 2
2011
Jézus mennybemenetelének üzenete a református teológiai felfogásban alapvető fontosságú tételeket befolyásolt - mondta Fekete Károly, a debreceni teológia tanára, amikor Jézus utolsó földi napjának jelentőségéről beszélt honlapunknak.
Kollégiumi diáktalálkozó Debrecenben
máj 30
2011
Bár a Debreceni Református Kollégium öregdiákjainak idei találkozóját május 28-29-én, a Kollégium főépületének felújítási munkálatai miatt, a korábbiaknál szűkebb keretek között rendezték meg, az ősi Alma Mater rendezvényein a két nap folyamán még így is több százan fordultak meg.