Elrajtolt a Konfeszt
szept 19
2017
Új közéleti kollégium indult a református fiataloknak. Az képzések szeptembertől minden hónap egy-egy hétvégéjén, tematikus előadásokkal várják az érdeklődőket: ezen a hétvégén a hazai külpolitika irányait, lehetőségeit ismerhetik meg a jelentkezők.
Felismerés – megismerés – elismerés, avagy Isten az, aki a káoszból rendet tesz
szept 19
2017
Ismét lebomlottak a határfalak Nagyecsed felé, hiszen a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület immár hetedik alkalommal szervezte meg az országhatárokon átívelő reformátusok találkozóját szeptember 16-án.
A templomok tusvonalai címmel nyílik kiállítás a Debreceni Református Nagytemplomban
szept 19
2017
Elhunyt nagyapja emlékét ápolja Barkai Botond, a Debreceni Egyetem elsőéves hallgatója, aki néhai Vékony Béla tusrajzait mutatja meg az érdeklődőt számára. A többségében református templomokat ábrázoló rajzok élethűen, művészi pontossággal, mégis letisztult, fekete-fehéren ábrázolják a megörökített épületeket.
Egy cseppnyi segítség a damaszkuszi úton
szept 16
2017
A Tiszántúli Református Egyházkerület Cigánymissziója és az Egy Cseppnyi Segítség a Rászorultaknak Alapítvány közös szervezésében valósult meg 2017. szeptember 15-én, péntek délután a Damaszkuszi út elnevezésű projekt projektindító napja. Az alkalmon – a Dorcas kempingben – családi napon, civil konferencián és szemléletformáló foglalkozáson vettek részt a testvérek a Biblia tükrében.
Berkesi Sándor a Sárospataki Református Teológiai Akadémia új tiszteletbeli tanára
szept 15
2017
Laudáció:   Berkesi Sándor Budapesten született 1944. június 6-án. A fővárosi Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában érettségizett 1962-ben. Diplomáját 1967-ben szerezte meg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Középiskolai Énektanár és Karvezető Tanszakán. 
Elpróbáltuk - Generációs találkozó Nyírlövőn
szept 15
2017
Generációs találkozót tartottak 2017. szeptember 9-én a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként Nyírlövőn a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület szervezésében. A rendezvényen 210 gyülekezeti tag és lelkipásztor vett részt.
Isten tenyerén a munkatáborban
szept 12
2017
Sokat hallunk a második világháború egyik legnagyobb tragédiájáról, a munkatáborokról. Tudjuk, mennyi szörnyűség történt a gulágokban, mégis megrendítő, amikor valaki szemtől szemben meséli el, mit élt meg, mit élt túl a kényszermunkán. Árva Ernőné három évet töltött egy orosz munkatáborban fiatal korában. 
A Debreceni Református Kollégium a Kulturális Örökség Napjain különleges programokkal várja az érdeklődőket
szept 12
2017
A reformáció 500 éves évfordulójára emlékezve idén a Debreceni Református Kollégiumban nyitják meg a Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozatot. Az ünnepélyes megnyitó 2017. szeptember 15-én, pénteken 9 órakor kezdődik a Díszteremben.
Székelykapu-állítás és testvérvárosi együttműködés Hajdúnánás és Csíkszereda között
szept 12
2017
Az 1916-os román támadás után a csíkiek Hajdú vármegyében, Hajdúnánáson találtak menedéket. Több mint negyven csíki településről érkeztek a menekültek az akkor 17 ezer főt számláló Hajdúnánásra.
Vetélkedő a Reformáció 500. évfordulója alkalmából
szept 11
2017
A Vértesi Református Egyházközség a Reformáció 500. évfordulója alkalmával az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával még idén áprilisban meghirdette a Tiszántúli Református Egyházkerületek és a határontúli Érmelléki Egyházkerületek felső tagozatos diákjai számára a Reformáció 500. című többfordulós vetélkedőt.