Hamarosan már angol szakos vallástanárokat is képezhetnek Debrecenben
dec 11
2017
Jelentős többletforráshoz jut a Debreceni Hittudományi Egyetem. A támogatásból nagy fejlesztéseket tervez oktatási stratégiájában az intézmény.
"Jártam a jelenben, éltem a jövőben" - Arany200 kiállítás a Református Kollégium Múzeumában
dec 6
2017
"Jártam a jelenben, éltem a jövőben" címmel nyílt Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából időszaki kiállítás a Debreceni Református Kollégium Múzeumában.
Ünnepélyes adventi gyertyagyújtás Debrecenben - hanganyaggal
dec 4
2017
Mintegy ezer egybegyűlt előtt gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját vasárnap este Debrecen főterén, a Református Nagytemplom előtt felállított karácsonyfánál.
Nőszövetségi konferencia - teológák beszámolója
dec 4
2017
Ha a Nőszövetséget említi valaki, akkor általában a csigatészta készítés jut eszünkbe először. A mi gondolatainkban sem volt ez másként, a berekfürdői hétvégéig. Mivel egyikünknek sem volt tapasztalata a Nőszövetség munkájával kapcsolatban, mindenkiben voltak előítéletek, amit a közösség befogadó szeretete megváltoztatott. De milyen is idegenként érkezni valahova, bizonytalanság, kétkedés, gyanakvás is meglepi az ember lányát.
Díszdoktoravatás a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen
dec 2
2017
A Magyar Tudomány Ünnepén, november 30-án tartotta a Debreceni Református Hittudományi Egyetem a  díszdoktoravató ünnepségét. Az intézmény idén Buzogány Dezső református lelkipásztort, a kolozsvári egyetemi tanárát választotta díszdoktorává. Alább olvashatja Fekete Károly tiszántúli püspök laudációját.
Hereditas Nostra – Örökségünk
dec 1
2017
2017. december 3-án mutatják be először a debreceni Református Nagytemplomban a Hereditas Nostra (Örökségünk) című zsoltárkantátát. A zenemű a Tiszántúli Református Egyházkerület felkérésére, a reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából készült. Mike Ádám zeneszerző és Fekete Dániel szövegíró szerzőpáros közös munkáját dicséri az elkészült alkotás. Mike Ádám zeneszerző, és Fekete Dániel zeneszerző-szövegíró több mint tíz éve dolgoznak együtt. A közös munkáról, a darab felépítéséről és a személyes élményeikről kérdeztük őket.
A város és az egyházak közös ünneplésre hívnak - hanganyaggal
nov 30
2017
Közös ünneplésre hívják a debrecenieket és a városba látogatókat az adventi időszakban az önkormányzat és a történelmi egyházak - közölték a Debreceni advent 2017 programsorozat beharangozó sajtótájékoztatóján csütörtökön a helyi városházán.
Anyaszentnyelvünk bölcsője a Biblia
nov 28
2017
Reformációs ünnepséget tartottak november 18-án a nyíregyházi Continental Arénában a Hirdesd az Igét! programsorozat zárórendezvényeként a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Nyírségi, a Szabolcs-Beregi és a Szatmári Egyházmegyék szervezésében.
480 éve Isten szolgálatában - hanganyaggal
nov 25
2017
November 25-én, szombaton délelőtt tartotta a Debreceni Református Kollégium az éves rendes közgyűlését, melynek keretében hálát adtak Istennek a debreceni református iskolahálózat megújításáért. Az alkalomról Oláh Ilona készített összeállítást az Európa Rádióban. 
Hirdesd az Igét! - Térségi találkozó - teljes videófelvétel
nov 22
2017
Felkerült a Hirdesd az Igét! YouTube csatornájára a november 18-án Nyíregyházán tartott Térségi találkozó teljes felvétele két részben.