Az újév köszöntése Debrecenben
jan 6
2018
A 2018-as esztendő újévi köszöntéssel indult a Debreceni Református Kollégium Dísztermében, amin a kollégium intézményeinek munkatársai és az egyházkerület dolgozói vettek részt. A vendégeket dr. Fekete Károly, tiszántúli püspök, és dr. Kustár Zoltán, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora köszöntötte.
Az örök reformáció útján - visszaérkezett a 414 helyszínen járt Vándorbiblia Debrecenbe
dec 31
2017
Végéhez érkezett „A Szentírás vándorútja a Tiszántúlon”: 2017. január elsejétől december 31-ig a Tiszántúli Református Egyházkerület egyedi vándorbibliája bejárta mind a 414 tiszántúli gyülekezetet Záhonytól Szegedig.
XI. Tiszántúli Református Jótékonysági bál
dec 29
2017
Szeretettel hívjuk a XI. Tiszántúli Református Jótékonysági Bálra, amely 2018. február 9-én lesz a debreceni Kölcsey Központban 18 órai kezdettel.
„A karácsonyból nincsen leértékelt”
dec 23
2017
Nagyon jelentős elismerés, hogy 2016-ban Debrecen is elnyerte a reformáció városa címet. Interjú Fekete Károly tiszántúli püspökkel.
Aláhajló Krisztus-fény
dec 23
2017
Lukács evangélista így foglalta össze a Krisztus érkezésének lényegét: „Meglátogat minket a felkelő fény a magasságból, hogy világítson azoknak, akik a sötétségben s a halál árnyékában lakoznak, hogy ráigazítsa lábunkat a békesség útjára.” (Lk 1,78b-79) Csoda, hogy Krisztus meglátogat minket, mert semmi vonzót nem tudunk felmutatni, ami Őt csalogathatná. Nem dicsekedhetünk megingathatatlan hittel, megsokszorozott talentumokkal. Nem tudunk felmutatni teljes körű ismereteket, érvényesülő igazságosságot, híjával vagyunk az őszinte szavaknak, a kifogyhatatlan szeretetnek, a kikezdhetetlen békességnek.
Közösen járni, dolgozni, imádkozni
dec 20
2017
Zarándokúton vett részt Debrecen három püspöke Genf városában: Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, Palánki Ferenc római katolikus püspök és Fekete Károly református püspök 2017. december 7-10. között látogatott a svájci városba, az ökumenikus mozgalom központjába. Ennek alkalmából december 19-én 18 órától a debreceni Déri Múzeum dísztermében Útjaink címmel kerekasztal-beszélgetést szerveztek, ahol beszámolót tartottak, és megosztották személyes benyomásaikat, élményeiket az érdeklődőkkel.
Megjelent az Igazság és Élet 2018/1 száma
dec 19
2017
Megjelent az Igazság és Élet 2018/1 száma, amely január-február-március hónapokra (Újévtől kezdődően Nagyszombatig) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, ifjúsági bibliaórához, húsvéti alternatív alkalomhoz (imasétához). 
Tíz éves lett a TTRE Közösségi Ellátások
dec 18
2017
Tíz esztendős lett a Tiszántúli Református Egyházkerület fenntartásában működő Közösségi Ellátások, amely a pszichiátriai beteg és szenvedélybetegek közösségi ellátásával foglalkozik. Ebből az alkalomból hálaadó megemlékezést és karácsonyi ünnepséget tartottak a Debrecenben, az Esperesi hivatal dísztermében.
Adventi Jótékonysági Koncert a Rotary Klub szervezésében
dec 13
2017
„A világot jobbá, szebbé tenni akarók klubja” – ezekkel a szavakkal definiálja magát a Rotary Klub Debrecen, amely idén decemberben is megrendezi a már hagyománnyá vált jótékonysági hangversenyét a Debreceni Református Nagytemplomban.
Nőszövetség imanap a Kistemplomban
dec 12
2017
2017. december 3-án a debreceni Kistemplomi-Ispotályi Gyülekezet adott otthont a Tiszáninneni Református Nőszövetség Kárpát-medencei imanapjának. Az alkalom mottójául János evangéliuma 15. fejezetének 16. verse szolgált. „Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki titeket, és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon.”