Presbiteri találkozó Vásárosnaményban
okt 10
2017
Presbiteri találkozót tartottak szeptember 24-én a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként Vásárosnaményban a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület közös szervezésében.
A holland felsőház elnöke Debrecenben
okt 9
2017
2017. október 4-én szerdán látogatást tett Debrecenben Ankie Broekers-Knol, a holland parlament felsőháza elnöke. A hivatalos látogatásra érkezett holland politikus a reformáció 500. évfordulója jegyében látogatott városunkba, a Tiszántúli Református Egyházkerület vendégeként.
Egyházmegyei Csendeshét Berekfürdőn
okt 8
2017
"Van Mózesük és vannak prófétáik, hallgassanak azokra! "(Lk 16, 29)   Szeptember 25-29. között a Szatmári-,  Nagykunsági-,  és a Kézdi-Orbai Református Egyházmegyék, Szalay Kont és Koncz Tibor esperes urak vezetésével,  csendeshetet tartottak Berekfürdőn.  Az ötnapos alkalmon 150 fő vett részt és mindenki megtalálhatta benne a lelki-testi felüdülésének lehetőségét.  
„Aki sohasem hagyta el Debrecent, a holtig hazát…”
okt 5
2017
Október 5-én szoboravatással és színházi előadással emlékeztek meg a 100 esztendeje született Szabó Magdáról. A Református Nagytemplom előtt avatták fel az írónő egész alakos bronzszobrát, amelyet E. Lakatos Aranka szobrászművész készített, ezt követően pedig a Csokonai Színházban mutatták be a Régimódi történet című színművét.
Bach h-moll miséje a Nagytemplomban
okt 5
2017
A reformáció 500. jubileumi évfordulója alkalmából szombaton a Nagytemplomba várják az érdeklődőket, ahol Johann Sebastian Bach h-moll miséje hangzik el a Lutheránia Énekkar és a Budapesti Vonósok, valamint neves szólisták előadásában.
„Én itt kaptam az életet” – megnyílt a Szabó Magda Emlékház
okt 5
2017
Október 4-én, Szabó Magda 100. születésnapjának előestéjén nyitották meg a Kossuth-díjas írónő hagyatékait, életét, személyiségét bemutató emlékházat, valamint avatták fel a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnázium falára helyezett domborművet. Az emlékház a Tiszántúli Református Egyházkerület támogatásával valósult meg, a dombormű pedig Debrecen Város Önkormányzata és Juha Richárd szobrászművész ajándékaként készült el.
Könyvbemutató - Angster József: Életrajzom - egy XIX. századi orgonaépítő naplója
okt 4
2017
A Rózsavölgyi és Társa Kiadó tisztelettel meghívja Önt Angster József Életrajzom - egy XIX. századi orgonaépítő naplója című könyvének bemutatójára 2017. október 11-én 16.00 órára, a Debreceni Református Kollégium Dísztermébe.
Igazság és Élet 2017/4
szept 26
2017
Megjelent az Igazság és Élet 2017/4 száma, amely október-november-december hónapokra (Szentháromság utáni 16. vasárnapjától kezdődően Óévig) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, ifjúsági istentisztelethez, képmeditációkhoz; tovább folytatódik az előző számban megkezdett, és az on-line változatban PPT-n is elérhető egész évre szóló gyermek-istentiszteleti sorozat. 
Küldetéses egyház - Presbiteri találkozó Nyíregyházán
szept 19
2017
Presbiteri találkozót tartottak 2017. szeptember 17-én a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként Nyíregyházán a Nyírségi Református Egyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület szervezésében. A találkozón 600 presbiter vett részt.
Vissza az Igéhez, a Hajdúvidéken
szept 19
2017
Harmincgyülekezet, tizenhat intézmény, több, mint tizennégyezer egyházfenntartó. Számokban így jellemezhetnénk röviden a Hajdúvidéki Református Egyházmegyét. Szabadi Árpád esperessel azonban azért ültünk le, hogy kicsit emberközelibben beszélgessünk a gyülekezetekről, a lelkipásztori szolgálatról, egyházunk jövőjéről.