Munkalehetőség a Wáli István Református Cigány Szakkollégiumban
okt 30
2017
A Magyarországi Református Egyház fenntartásában működő Wáli István Református Cigány Szakkollégium (WISZ, 4024 Debrecen, Blaháné u. 15.), különös tekintettel az induló EFOP-1.3.7-17-2017-00221 azonosító jelű, és „A Wáli István Református Cigány Szakkollégium tevékenységének bővítése és minőségi fejlesztése” című projektjére, a következő állásokra hirdet pályázatot:
Menekülők – interjú Győri L. Jánossal és Győri Katalinnal
okt 30
2017
Az „Akikre nem volt méltó a világ” drámapályázat a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Csokonai Nemzeti Színház és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata közös szervezésében valósult meg. A reformáció ötszáz éves évfordulója alkalmából olyan pályaműveket vártak, amelyek a hit megtartó erejéről mutatnak példát. Első helyezést ért el Győri L. János és Győri Katalin Menekülők című drámája, amelyet október 30-án mutatnak be a Csokonai Nemzeti Színházban. Történelmi drámákról, az örök érvényű református értékekről és az írói alkotófolyamatról kérdeztük Győri L. Jánost és Győri Katalint.
Hitvita a Líciumfánál
okt 30
2017
Október 28-án utcai hitvitát rendeztek Debrecenben református, evangélikus és katolikus résztvevőkkel. A város egyik nevezetessége, a legenda szerint egy ősi hitvita nyomán kisarjadt líciumfa tövében a reformáció hőskorának hangulatát megidézve cseréltek eszmét a felek a bálványok, bálványozás témakörében. 
Győri L. János – Győri Katalin: Menekülők - Díszbemutató
okt 26
2017
1660-ban, Várad eleste után a váradi deákok Martonfalvi György professzor vezetésével Debrecenbe menekülnek – ezzel válik a Debreceni Kollégium az „ország iskolájává”, s Debrecen „egész Magyarország és Erdélységnek világosító lámpásává”. 
Zsindelyné Tüdős Klára–díjat kapott Dr. Szalkay Kázmérné Tóth Györgyi
okt 26
2017
A Református Nőszövetség újraalakulása óta végzett hűséges, áldozatos, példamutató nőszövetségi szolgálata elismeréseként a Tiszántúli Egyházkerületi Nőszövetség vezetősége terjesztette fel Dr. Szalkay Kázmérné Tóth Györgyit a díjra. A laudáció alább olvasható.
Újra megszólal az orgona Mezőtúron
okt 24
2017
Több évtizedes szünet után ismét megszólal a 225 éves Mezőtúr-Belvárosi Református Templom orgonája, ugyanis a reformáció ötszáz éves évfordulója alkalmából felújították. Az 1854-ben épített hangszer az elmúlt években több lépésben újult meg a hívőktől, a helyi önkormányzattól, az egyházkerülettől, valamint az állami forrásból kapott támogatásokból.
Boncz László-díjas: Győri Zsófia
okt 24
2017
A tavaly alapított Debrecen Város Boncz László-díja a gyermekvédelem, gyermekjólét, családsegítés, idősgondozás és a fogyatékos személyek ellátása területén, valamint az egészségügyi alap- és szakellátás és egészségmegőrzés területén intézményesített vagy intézményi kereteken kívül, a lakosság érdekében kimagasló szakmai tevékenységet végző és kiemelkedő eredményeket elért személyek munkájának elismeréseként adományozható. A Boncz László-díjat idén Győri Zsófia és Szatmári Sándorné kapta meg.
Újszövetség magyar és ukrán nyelven – Kárpátalján
okt 20
2017
2015 végén hirdette meg a Magyar Bibliatársulat azt az adománygyűjtést, amelynek célja egy kétnyelvű, magyar-ukrán Újszövetség kiadása volt. 
Elhunyt Széles Lajos József
okt 20
2017
Mély fájdalommal, de Isten akaratában és a feltámadás reményében megnyugodva tudatjuk, hogy Széles Lajos József, a TITÁSZ egykori dolgozója, a Debreceni Református Egyházmegye világi tanácsbírója 2017. október 4-én, életének 87. évében megpihent.
Presbiteri találkozó Fehérgyarmaton
okt 13
2017
Presbiteri találkozót tartottak a Hirdesd az Igét! programsorozat szatmári napok keretében 2017. október 1-én Fehérgyarmaton. A találkozón 360 presbiter vett részt.