Generációk közti találkozó a Mátészalka-Kertvárosi Református Egyházközségben
nov 13
2017
Generációk közti találkozót tartottak a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként 2017. október 15-én a Mátészalka-Kertvárosi Református Egyházközségben a Szatmári Egyházmegye és a Tiszántúli Egyházkerület szervezésében. A rendezvényen 140 gyülekezeti tag vett részt, 14 szatmári gyülekezetből.
A Debreceni Nagytemplom orgonistája a wittenbergi Vártemplomban a reformáció 500. évfordulóján
nov 7
2017
Csorba Gergővel németországi turnéjáról beszélgettünk.
II. Hit- és Tudomány Debreceni Doktoranduszok és Fiatal Kutatók Konferenciája
nov 7
2017
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem Doktorandusz Önkormányzata és a Debreceni Egyetem Doktorandusz Önkormányzata közös konferenciát szervez Morális dilemmák a tudományban címmel fiatal kutatók (legfeljebb 5 éve szerezte meg doktori fokozatát), doktorjelöltek, doktoranduszok és Tudományos Diákköri Konferenciára készülő egyetemi hallgatók részére.
Lelkészszentelő ünnepi istentisztelet
nov 6
2017
A Tiszántúli Református Egyházkerület Közgyűlése 2017. november 3-án az alábbi lelkészek felszenteléséről döntött:
Az erőtlenség győzelme
nov 6
2017
Szegedre érkezett a Vándorbiblia. A Szeged-Honvéd téri gyülekezet tagjai, valamint a Szegedi Református Egyetemi Gyülekezet a Hódmezővásárhely-Újvárosi közösség lelkészétől vehették át a Bibliát október 27-én. 
A reformáció örökségéről – őszintén (egy napos tudományos szimpózium)
nov 3
2017
2017. október 19-én a Gál Ferenc Főiskola Klebelsberg termében került sor a reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett tudományos tanácskozásra. A szimpózium célja az volt, hogy a különböző felekezetekből érkező előadók a lehető legtöbb szempontból megvilágítsák a reformáció örökségének jelenlegi helyzetét. 500 év múltán az egyes egyházakban másként csapódik le ez az örökség, következésképp mások azok a pozíciók, ahonnan az egység helyreállítására szolgáló párbeszéd elindulhat.
Cenzúrázott reformációs filmet mutatnak be Debrecenben
nov 2
2017
A reformáció hetében mindenhol Luther Mártonra emlékezünk – a Debreceni Német Kulturális Fórum egy igazán különleges programra várja az érdeklődőket szombat este a Református Kollégium Dísztermébe, hiszen a debreceni közönség számára is bemutatják azt a filmet, melyet korábban csak cenzúrázott változatban láthattak a nézők.
Debreceni Irodalmi Napok 2017 - Hitvallás és irodalom
nov 2
2017
A Debreceni Irodalmi Napok fő témája a hitvallás és az irodalom, a hit keletkezésének, elmélyülésének és kifejezhetőségének kérdése az irodalomban, az irodalom által - a hit melletti tanúságtétel korai formáitól a kortárs szerzőkig.
Díszdoktori címet kapott Fazakas Sándor
nov 2
2017
2017. október 26-án a kolozsvári Babeş-Bólyai Tudományegyetem díszdoktorává (Doctor Honoris Causa) fogadta dr. Fazakas Sándort, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Szociáletikai- és Egyházszociológiai Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanárát, a Doktori Iskola vezetőjét és a Doktori és Habilitációs Tanács elnökét, aki mindemellett a Tiszántúli Református Lelkésztovábbképző Intézet vezetője, és a Hosszúpályi Református Egyházközség lelkipásztora.
Dallamokban elképzelt istentisztelet – interjú Vajda Jánossal
okt 31
2017
Vajda János Kossuth-díjas zeneszerző Istenes ének című művét, amelyet a reformáció 500. évfordulója alkalmából írt, elsőként Debrecenben, a Nagytemplomban hallhatja a közönség október 31-én. A darab koncepciójáról, az alkotói folyamatról és a reformáció legfontosabb gondolatairól kérdeztük a zeneszerzőt.