Világimanap gyermekszemmel
feb 27
2018
Ökumenikus világimanap a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskolában A gyermekek életében fontos szerepet töltenek be az ünnepek és a különböző világnapok. Ma, amikor szinte minden napra jut egy „világnap”, lényeges, hogy a sok-sok lehetőség közül a hitéleti eseményekre külön figyelmet fordítsunk. A gyerekek az egyik hittan órán maguk is megfogalmazták a vilagimanap.hu internetes oldal egyik gondolatát: „Ha van az imádságnak világnapja, akkor abban mi, gyerekek is vegyünk részt!” 
Fába vésett Ige
feb 27
2018
Négy éve foglalkozik hivatásszerűen a fafaragással Széles Zsolt. Debreceni otthonában alakította ki műhelyét a 27 éves fiatalember. Itt találkoztunk, hogy beszélgessünk faragásról, hitről, népi kulturánk ősi jelképeiről.
Ádám és Éva - avagy párkapcsolati gyorstalpaló a házasság hetén
feb 27
2018
Kölesgolyó, fogkrémes tubus, mosogatás. Többek között ezekkel a férfiak és nők között örök vitatémákkal tart görbe tükröt Benedek Zalán a közönség elé Ádám és Éva című egyszemélyes vígjátékában. A színészt a házasság hete alkalmából a Hajdúböszörmény Bocskai téri Református Egyházközség hívta meg stand up comedy darabjával.
Ökumenikus Világimanap 2018. március 2-án
feb 26
2018
2018. március 2-án, pénteken tartják országszerte az Ökumenikus Világimanapot, amelynek tematikáját idén a suriname-i keresztény nők készítették el - közölte Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára.
Életre bátorító katechézis
feb 22
2018
2017 decemberében a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Katechetikai Központjafennállásának 25. évfordulójához érkezett. E jeles alkalomból került megrendezésre 2018. február 17-én az „Életre bátorító katechézis” című katechetikai szimpózium.
Az Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon köszönőlevele
feb 20
2018
A XI. Tiszántúli Református Jótékonysági Bál kedvezmenyézettje a nagydobronyi Irgalmas Samaritántus Református Gyermekotthon volt. A bálra készülődve és a bálon is egy külön gyűjtést szerveztünk a gyermekotthon lányainak a részére, hogy szépségápolási termékekkel, piperecikkekkel lephessük meg őket. A bál után a Magyar Református Szeretetszolgálat segítségével jutottak el ezek az ajándékok az otthonba, ahol a lányok nagy örömmel fogadták azokat. 
XI. Tiszántúli Református Jótékonysági bál - Támogatóink
feb 15
2018
Köszönjük az alábbi támogatóknak a segítséget, akik nélkül nem jöhetett volna létre a XI. Tiszántúli Református Jótékonysági Bál:
26. Ökumenikus Világimanap
feb 13
2018
A Tiszántúli Ref. Egyházkerületi Nőszövetség szervezésében 26. alkalommal rendezzük meg a „Ökumenikus Világimanapot”, a baptista, evangélikus, görög katolikus, római katolikus és református testvérekkel együtt, minden évben más-más felekezet templomában.
Kövesse továbbra is a TTRE híreit a Facebook oldalunkon
feb 13
2018
Nem akar lemaradni Facebookon a híreinkről? Megmutatjuk, hogy mit kell tennie!
A Szentlélekbe kapaszkodva
feb 13
2018
Emberi példa. Megpróbáltatásokkal teli az az út, amelyen Molnár Gyula és felesége jár hitre jutásuk óta. A debrecen–lencztelepi gyülekezet gondnoka és családja azonban nem elfordul Istentől a nehézségek hatására, ahogy többen is tennék, hanem hitében még inkább elmélyül, mert mindannyian látják azt, amit csak kevesen: a bajokban az isteni csodát.