Megjelent az Igazság és Élet 2018/1 száma
dec 19
2017
Megjelent az Igazság és Élet 2018/1 száma, amely január-február-március hónapokra (Újévtől kezdődően Nagyszombatig) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, ifjúsági bibliaórához, húsvéti alternatív alkalomhoz (imasétához). 
Tíz éves lett a TTRE Közösségi Ellátások
dec 18
2017
Tíz esztendős lett a Tiszántúli Református Egyházkerület fenntartásában működő Közösségi Ellátások, amely a pszichiátriai beteg és szenvedélybetegek közösségi ellátásával foglalkozik. Ebből az alkalomból hálaadó megemlékezést és karácsonyi ünnepséget tartottak a Debrecenben, az Esperesi hivatal dísztermében.
Adventi Jótékonysági Koncert a Rotary Klub szervezésében
dec 13
2017
„A világot jobbá, szebbé tenni akarók klubja” – ezekkel a szavakkal definiálja magát a Rotary Klub Debrecen, amely idén decemberben is megrendezi a már hagyománnyá vált jótékonysági hangversenyét a Debreceni Református Nagytemplomban.
Nőszövetség imanap a Kistemplomban
dec 12
2017
2017. december 3-án a debreceni Kistemplomi-Ispotályi Gyülekezet adott otthont a Tiszáninneni Református Nőszövetség Kárpát-medencei imanapjának. Az alkalom mottójául János evangéliuma 15. fejezetének 16. verse szolgált. „Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki titeket, és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon.”
Hamarosan már angol szakos vallástanárokat is képezhetnek Debrecenben
dec 11
2017
Jelentős többletforráshoz jut a Debreceni Hittudományi Egyetem. A támogatásból nagy fejlesztéseket tervez oktatási stratégiájában az intézmény.
"Jártam a jelenben, éltem a jövőben" - Arany200 kiállítás a Református Kollégium Múzeumában
dec 6
2017
"Jártam a jelenben, éltem a jövőben" címmel nyílt Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából időszaki kiállítás a Debreceni Református Kollégium Múzeumában.
Ünnepélyes adventi gyertyagyújtás Debrecenben - hanganyaggal
dec 4
2017
Mintegy ezer egybegyűlt előtt gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját vasárnap este Debrecen főterén, a Református Nagytemplom előtt felállított karácsonyfánál.
Nőszövetségi konferencia - teológák beszámolója
dec 4
2017
Ha a Nőszövetséget említi valaki, akkor általában a csigatészta készítés jut eszünkbe először. A mi gondolatainkban sem volt ez másként, a berekfürdői hétvégéig. Mivel egyikünknek sem volt tapasztalata a Nőszövetség munkájával kapcsolatban, mindenkiben voltak előítéletek, amit a közösség befogadó szeretete megváltoztatott. De milyen is idegenként érkezni valahova, bizonytalanság, kétkedés, gyanakvás is meglepi az ember lányát.
Díszdoktoravatás a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen
dec 2
2017
A Magyar Tudomány Ünnepén, november 30-án tartotta a Debreceni Református Hittudományi Egyetem a  díszdoktoravató ünnepségét. Az intézmény idén Buzogány Dezső református lelkipásztort, a kolozsvári egyetemi tanárát választotta díszdoktorává. Alább olvashatja Fekete Károly tiszántúli püspök laudációját.
Hereditas Nostra – Örökségünk
dec 1
2017
2017. december 3-án mutatják be először a debreceni Református Nagytemplomban a Hereditas Nostra (Örökségünk) című zsoltárkantátát. A zenemű a Tiszántúli Református Egyházkerület felkérésére, a reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából készült. Mike Ádám zeneszerző és Fekete Dániel szövegíró szerzőpáros közös munkáját dicséri az elkészült alkotás. Mike Ádám zeneszerző, és Fekete Dániel zeneszerző-szövegíró több mint tíz éve dolgoznak együtt. A közös munkáról, a darab felépítéséről és a személyes élményeikről kérdeztük őket.