Pályázati felhívás tanári állásra
ápr 3
2018
A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona pályázatot hirdet angol-bármilyen szakos középiskolai tanári állásra, angol-német szakpár előnyt jelent.
A hit még a látást is pótolhatja - hanganyaggal
márc 30
2018
„Ha nem látom a kezén a szegek helyét, és nem érintem meg ujjammal a szegek helyét, és nem teszem a kezemet az oldalába, nem hiszem... Jézus így szólt hozzá: Mivel látsz engem, hiszel: boldogok, akik nem látnak és hisznek.”  (Jn 20,25. 29)
A II. világháború katonai áldozatainak állítottak emlékművet Balmazújvárosban - hanganyaggal
márc 29
2018
2018 Nagyhetében elcsendesedve március 28-án 16 órától emlékezett meg Balmazújáros lakossága a II. világháborúban elvesztett áldozataira.  Kustár Gábor szobrászművész első köztéri alkotásának felavatását több mint egyéves tervezői és kivitelezői munka előzte meg. Az emlékmű a helyi önkormányzat megbízásából, a Honvédelmi Minisztérium támogatásával valósulhatott meg.
Beszámoló a DRK Dóczy Gimnáziumában működő Tehetségpont akkreditációjáról
márc 29
2018
(Elhangzott 2018. március 12-én a hétkezdő istentiszteleten)   A DRK Dóczy Gimnáziuma Regisztrált Tehetségpont ( TP 191 002 165 ) 2015 áprilisa óta. Két év után nyílik alkalom arra, hogy egy intézmény a MATEHETSZ (MAGYAR TEHETSÉGSEGÍTŐ SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE) kiírása szerint akkreditációs eljárásban vegyen részt. Mi éltünk ezzel a lehetőséggel, és AKKREDITÁLT KIVÁLÓ TEHETSÉGPONT minősítést értünk el az elmúlt héten.
A mesék erejével - megjelent a Magyar Református Szeretetszolgálat első mesekönyve
márc 29
2018
„Akit szíve melege indít a segítségnyújtásra, az csak jót tehet” – ez nem egy közkedvelt konferencia jól hangzó szlogenje, hanem részlet a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) kisiskolásoknak írt érzékenyítő mesekönyvéből. A szervezet a Moha erdő történeteiben mutatja be szerteágazó tevékenységét és hívja fel a figyelmet a társadalmi összefogás erejére.
A tavaszi megújulás jegyében – szakmai nap a berettyóújfalui Diószegi Kis István Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában
márc 28
2018
2018. március 22-én a Református Pedagógiai Intézet szakmai napot rendezett általános iskolai matematika tanárok számára. A szakmai napnak a berettyóújfalui Diószegi Kis István Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont.
Hálát adtak az új tornacsarnokért - hanganyaggal
márc 26
2018
2018. március 23-án adták át ünnepélyes keretek között a hajdúnánási Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium új tornacsarnokát. A 450 négyzetméter nagyságú tornaterem orvosi szobával, gyógytorna szobával és az ezekhez kapcsolódó öltözőkkel, zuhanyzókkal, mosdókkal és kazánházzal is felszerelt.
Pillanatképek virágvasárnapról - hanganyaggal
márc 25
2018
Debrecenben immár hagyomány, hogy a szamárháton érkező Krisztust és üdvözlőit a Kuckó Művésztanya bibliai kort idéző jelmezesei idézik meg, s mivel a páros táncnak nagyböjtben helye nincs, a debreceni néptáncosok közül a lányok járnak körtáncot, s köszöntik a tavaszt kapuzókkal.
Virágvasárnap Debrecenben
márc 23
2018
Debrecenben évek óta hagyomány, hogy a húsvét ünnepét megelőzően, virágvasárnapi közös megemlékezést tart a város lakóival együtt Debrecen és a történelmi egyházak püspökei, elöljárói. A Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.-nek, mint a program főszervezőjének célja, hogy a keresztény világ legnagyobb ünnepét a Debreceni Virágvasárnap programmal még inkább emlékezetessé tegye.
Meglepetések sorozata a ma esti Bach-ünnepen a Nagytemplomban
márc 23
2018
Március 21-én vette kezdetét a Bach Mindenkinek Fesztivál Debrecenben – 12 órakor a Fórum Bevásárlóközpontban játszottak a világhírű zeneszerző műveit a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói, hogy a komolyzenét valóban közelebb vigyék az emberekhez. A zenei fesztivál tetőpontjaként a ma esti Nagytemplomi koncertet tartják számon a szervezők: éppen ezért meglepetésekre is számíthat a közönség!