DRHE Egyetemi Kollégium - Maróthi György Kollégium energetikai korszerűsítése
márc 20
2018
Befejeződött a DRHE Egyetemi Kollégium - Maróthi György Kollégium energetikai korszerűsítése! A 90,00 millió Ft összköltségvetésű beruházásban a DRHE Egyetemi Kollégium - Maróthi György Kollégium energetikai korszerűsítése valósult meg 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatás mellett.
Megjelent az Igazság és Élet 2018/2 száma
márc 19
2018
Megjelent az Igazság és Élet 2018/2 száma, amely április-május-június hónapokra (Húsvét első napjától kezdődően Szentháromság után 4. vasárnapig) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, ifjúsági bibliaórához. 
Mélyből a magasba
márc 14
2018
Emberi példa. Nehéz lelki megpróbáltatásokon kellett keresztülmennie Csuri Istvánné Eszternek ahhoz, hogy megtalálja Istent, és hogy az ő vezetésével élhessen nyugodtabb, boldogabb életet. A debrecen-bánki református gyülekezet gondnoka mély depresszióból lábalt ki az Úr segítségével, és lett idővel a gyülekezet vezetőjének elsődleges támogatója.
Idén először Bach Mindenkinek Fesztivál Debrecenben
márc 14
2018
Jövő héten szerdától vasárnapig több száz Bach művet hallhatunk felcsendülni, hiszen március 21-25. között kerül megrendezésre a Bach Mindenkinek Fesztivál, melyhez idén először Debrecen is csatlakozott.
Nőszövetségi Bibliaiskola - április 12-15.
márc 13
2018
„A szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a Lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak.” (Róma 12:11:12) MEGHÍVÓ Berekfürdőn a Megbékélés Házában 2018. április 12-15. között tartandó Nőszövetségi Bibliaiskolára
Lelkigondozói hét a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegyében
márc 12
2018
Szokásos tavaszi lelkigondozói hetét tartotta a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye, 2018. március 5-10. között, Berekfürdőn. Az alkalmon 207 fő vett részt az egyházmegye gyülekezeteiből. 
Könyvbemutató a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen
márc 8
2018
2018. február 26-án tartották Bütösi János: Odaszánt élet - igehirdetéseiből összeállított kötet bemutatóját a DRHE kistanácstermében. A kötetről dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese írt. 
Jézus: ON
márc 8
2018
"Menj a Siloámhoz, és mosakodj meg!” (Jn 9,11) Mi pedig mentünk… Közel 80 fővel, mégis valahol, szívünk vágya és közös hitvallásunk alapján egy emberként a Kárpát-medence minden zegzugából, hogy lássunk: krisztusi valóságot, kitáruló perspektívákat és egy új, szinte alig ismert világot. Ez az új világ olykor ijesztő és ismeretlen, kihívásokkal teli, mégis nem felejthetjük el a krisztusi küldöttségünket benne! (Siloám azt jelenti, hogy küldött.)
Világimanap a szabadságtelepi református templomban
márc 7
2018
Az Ökumenikus Világimanapot, melynek mottója: „informáltan imádkozni, imádságban cselekedni”, minden év március első péntekén ünneplik világszerte, 1928 óta egységesen. Az idei esemény rendhagyónak volt mondható több szempontból is. Egyrészt 2018. március 2-án inkább karácsonyi hangulata és érzése támadt az embernek, semmint tavaszias. Napsütés helyett hófehérbe borult a természet. Másrészt ebben az évben Debrecen legfiatalabb Nőszövetsége adott otthont a találkozónak.
Világimanap gyermekszemmel
feb 27
2018
Ökumenikus világimanap a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskolában A gyermekek életében fontos szerepet töltenek be az ünnepek és a különböző világnapok. Ma, amikor szinte minden napra jut egy „világnap”, lényeges, hogy a sok-sok lehetőség közül a hitéleti eseményekre külön figyelmet fordítsunk. A gyerekek az egyik hittan órán maguk is megfogalmazták a vilagimanap.hu internetes oldal egyik gondolatát: „Ha van az imádságnak világnapja, akkor abban mi, gyerekek is vegyünk részt!”