Hollandiába látogatott Fekete Károly püspök
jún 26
2017
2017. június 20. és 22. között hivatalos látogatást tett Hollandiában Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyháza Zsinata lelkészi alelnöke. A püspöki látogatás a reformáció 500. évfordulójának megünnepléséhez kapcsolódott.
Megjelent az Igazság és Élet 2017/3 száma
jún 21
2017
Megjelent az Igazság és Élet 2017/3 száma, amely július-augusztus-szeptember hónapokra (Szentháromság utáni 3. vasárnapjától kezdődően Szentháromság utáni 15. vasárnapig) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, ifjúsági tanévnyitó istentisztelethez; továbbfolytatódik az előző számban megkezdett, és az on-line változatban PPT-n is elérhető egész évre szóló gyermek-istentiszteleti sorozat. 
Számadással Istennek tartozom – kötetbemutató
jún 21
2017
Június 19-én 17 órától, a Déry Múzeum Dísztermében mutatták be Tóth Máté Miklós Számadással Istennek tartozom című kötetét. A könyvbemutatón dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke beszélgetett a szerzővel.
Múzeumok éjszakája - Változatos programokkal készül Debrecenben a református egyház
jún 20
2017
Változatos programokkal készül Debrecenben a múzeumok éjszakájára a református egyház - mondta a Debreceni Református Kollégium Múzeumának igazgatója az esemény keddi debreceni sajtótájékoztatóján.
„Akikre nem volt méltó e világ”
jún 19
2017
Június 19-én hirdették ki a nyertes drámát a Csokonai Színházban.
Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola tanévértékelője - hanganyaggal
jún 15
2017
Itt az év vége, az általános iskolákban búcsúztatják a nyolcadik osztályosokat, hamarosan minden kisdiák kezébe veheti a bizonyítványát. Ennek kapcsán kértük évértékelőre az Európa Rádióban  a debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola igazgatóját, Ember Sándort, aki elégedett tanulóival és a számukra  biztosított infrastrukturális feltételekkel, sőt további fejlesztéseket végeznek a nyáron az intézményben. Tóth Emese interjúi.
Kölcsey utca 9.
jún 15
2017
Generációk közti találkozót tartottak június 10-én Kisújszálláson a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként, ahol száz gyülekezeti tag érkezett Nagykunság különböző gyülekezeteiből.
A DRHE és a TTRE Nagykönyvtára a 88. Debreceni Ünnepi Könyvhéten - képekben
jún 15
2017
A 88. Debreceni Ünnepi Könyvhéten jelen volt a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Tiszántúli Református Egyházkerület Nagykönyvtára.
TÁJÉKOZTATÓ - iskolagyümölcs-szállítási ajánlathoz
jún 14
2017
Az iskolagyümölcs-program végrehajtásáról szóló 29/2017. (VI.7.) FM rendelet (R.) alapján a Tiszántúli Református Egyházkerület mint fenntartó (4026 Debrecen, Kálvin tér 16). az alábbi intézmények tekintetében vár ajánlatokat:
Nagykunsági lelkésztalálkozó
jún 14
2017
Berekfürdőn lelkésztalálkozón vehetett részt egyházmegyénk szolgáló kara, mely kezdeményezést a Hirdesd az Igét! program keretein belül örömmel fogadtunk.