Egymást támogatva, egymástól tanulva
szept 30
2015
Mint arról már beszámoltunk, egy millió forintot nyert a Családbarát Ország az Idősekért, a Nemzedékek Együttműködéséért című pályázaton a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma. A projekt nyitóalkalmát szeptember 28-án, 8 órától tartották a Debrecen- Kossuth utcai református templomban.
Holland vendégek a Bethlenben
szept 29
2015
Évek óta partnerkapcsolatban áll a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium a haarlemmermeer-i Katholieke Schoelengemeenschap nevű intézménnyel. Ez az iskolapartnerség a Hódmezővásárhely és Haarlemmermeer közötti negyedszázados testvérvárosi kapcsolat része. 
„Az egyháznak szüksége van roma értelmiségiekre”
szept 25
2015
Erkölcs, identitás és innováció a roma értelmiségi elitképzésben címmel rendezett konferenciát a Wáli István Református Cigány Szakkollégium Debrecenben szeptember 18-19. között.
Fiatalok az idősekért
szept 16
2015
Egy millió forintot nyert a Családbarát Ország az Idősekért, a Nemzedékek Együttműködéséért című pályázaton a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma.
Majdnem kétszázan kaptak aranydiplomát Debrecenben
szept 14
2015
Nyugalmazott lelkészeknek és pedagógusoknak tartott jubileumi diplomaosztó ünnepséget a Debreceni Református Hittudományi Egyetem.
Unikális ritkaság került a DRK Nagykönyvtárához
szept 14
2015
Nagyon jó állapotban fennmaradt unikális ritkaság megvásárlásában segített a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárának Debrecen város vezetése.
Megkezdte új tanévét az Immánuel Otthon és Iskola is
szept 9
2015
Szeptemberrel elkezdődött az új tanév a halmozottan sérült gyermekekkel, fiatalokkal foglalkozó debreceni Immánuel Otthon és Iskolában is. A nappali ellátást biztosító, többfunkciós intézményt még 1991-ben hozta létre a Debrecen- Nagytemplomi Református Egyházközség.
Megnyitotta 2015/2016-os tanévét a DRHE
szept 8
2015
Megnyitotta 2015-2016-os tanévét a Debreceni Református Hittudományi Egyetem szeptember 6-án a debreceni Nagytemplomban. Az ünnepi közgyűlés istentisztelettel kezdődött, majd az elsőéves hallgatók fogadalomtételével folytatódott. Ebben a tanévben hitéleti és nem hitéleti szakokon összesen 128-an kezdik meg elsőévesként tanulmányaikat, a Debreceni Református Kollégium teljesen felújított négyszög épületében.
A remény emberei
szept 8
2015
Regionális roma vezetőképzőt tartott a Wáli István Református Cigány Szakkollégium szeptember 3. és 5. között Beregdarócon. A résztvevők – többségében szakkollégisták – a cigányság generációról generációra „öröklődő" problémáiról, valamint az állam, az egyházak és a roma értelmiség felelősségéről hallhattak. A konferencián bemutatták a WISZ innovációs díjra jelölt gyakornoki programját, s az is kiderült, hogy az állam a következő három évben 1,5 milliárd forinttal támogatja a roma szakkollégiumokat.
Soli Deo Gloria
szept 3
2015
Augusztus utolsó vasárnapján délután ezekkel a szavakkal kezdte igehirdetési szolgálatát a  Gróf Dégenfeld Imre Református Általános Iskola fenntartója a Baktalórántházi Református Egyházközség lelkésze Dr. Kovács Kálmán: - Soli Deo Gloria! Egyedül Istené a dicsőség!