Emlékezés Berlinben
nov 12
2015
A berlini fal leomlásának évfordulóján, november 9-én Fazakas Sándor, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem professzora tartott emlékbeszédet a Megbékélés Kápolnájában.
Tudomány Napja a DRHE-n
nov 3
2015
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem díszdoktor- és doktoravatással, valamint tudományos ülésszak megrendezésével kapcsolódik a Magyar Tudomány Ünnepe 2015. rendezvénysorozathoz, november 17-én.
Összefogással épült meg a mezőtúri Széchy Tamás tanmedence
okt 29
2015
Összefogással épült meg a Széchy Tamás úszóedzőről elnevezett tanmedence a Mezőtúri Református Kollégiumban, a beruházással 973 tanulónak biztosítanak korszerű körülményeket a mindennapos testneveléshez - közölte az intézmény főigazgatója az MTI-vel.
Magyar és koreai teológusok találkozója
okt 26
2015
Koreai teológusokat fogadtak magyar teológusok a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen október 22-én, a HUN-HAN konferencián. A találkozón a Kommunizmus és nemzeti identitás; Kommunizmus, kapitalizmus és a szekularizáció; Ökumenikus teológia: koreai és magyar gondolatok valamint Nacionalizmus és Református hit Koreában és Magyarországon témakörökben tanácskoztak a résztvevők. A magyar és koreai teológusok ütem- és munkatervet dolgoznak ki a rendszeres találkozások, a folyamatos közös munka érdekében. A mostani konferencia is ezt a célt szolgálta.
Kibővült és megújult az esztári református idősotthon
okt 22
2015
Átadták a felújított és kibővített idősek otthonát Esztárban október 16-án. Az ünnepélyes átadást hálaadó istentisztelet előzte meg a református templomban, ahol a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét. 
300 éve született Maróthi György
okt 22
2015
A 300 éve született Maróthi Györgyre (1715. február 11.–1744. október 16.), a Kollégium egykori professzorára emlékeztek október 16-án, a Debreceni Református Kollégium Oratóriumában, a Nagykönyvtár szervezésében. Az emlékülés mellett egy kiállítás is megnyitotta kapuit, amely a Maróthi professzor általa olvasott és készített műveket is tartalmazza, így egy átfogó képet adva külföldön eltöltött tanulmányéveiről, és arról, miképpen hasznosította itthon tudását. Az ünnepség a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektorának köszöntőjével kezdődött.
Felszentelték a Bánki Református Általános Iskolát
okt 20
2015
Felszentelték október 18-án a Debrecen-Bánki Református Általános Iskolát, amely ettől a tanévtől várja a gyermekeket nem csak a településrészről, hanem a cívisvárosból is.
13. Matula napok a Dóczy Gimnáziumban
okt 6
2015
A Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában –nemes hagyományként- az idén (2015. október 4-10.) már tizenharmadik alkalommal kerül sor a MATULA-NAPOK programjainak megrendezésére, amely átfogja az iskola egészét, főleg annak közösségi, hitéleti és művészeti területeit. 
Bethlenesek emlékező kerékpártúrája
okt 6
2015
A Bethlen Gábor Református Gimnázium minden évben megszervezi az október 6-ára Aradra érkező kerékpártúrát, hogy tanárok és diákok a helyszínen emlékezzenek meg a mártír tábornokokról. Az iskola ez idén is emlékünnepség keretében, koszorúra tűzött szalaggal indítja útnak bringás képviselőit hétfőn reggel.
Múzeumi kerengő
okt 2
2015
Október 8-án tartja Múzeumi kerengő kezdőknek és haladóknak című rendezvényét a Debreceni Református Kollégium.