Felnőni és megnyílni
feb 15
2016
Felnőni és megnyílni címmel rendez interaktív kiállítást a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet február 15. és március 11. között a Debreceni Egyetem mindhárom campusán. A kiállítást február 15-én nyitotta meg Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület Püspöke és Jávor András, a Debreceni Egyetem Rektorhelyettese.
Kápolnaavató a felújított Kollégiumban
feb 12
2016
Felavatták február 12-én, 11 órától a Debreceni Református Hittudományi Egyetem felújított épületében az intézmény első saját kápolnáját.
Téged is vár a DRHE!
feb 10
2016
Felvételt hirdet a 2016/17-es tanévre a Debreceni Református Hittudományi Egyetem. Bővebb tájékoztatás a DRHE Tanulmányi Osztályától kérhető. (email: /**/ ). További részletek:
Ökumenikus istentisztelet a debreceni börtönben
feb 4
2016
Kevés ember van, aki szívesen lépi át a börtön kapuját. Lelkipásztorként sem egyszerű, hiszen sokféle ember fordul meg ezen a helyen. Találkozhatunk itt bőven összetört lelkekkel, romokban heverő emberi sorsokkal. Mégis azt gondolom, hogy a hozzájuk vezető lelki út sokszor egyszerűbb és könnyebb.
„Hogyan lehet a hátrányból előnyt kovácsolni?”
jan 15
2016
„Hogyan lehet a hátrányból előnyt kovácsolni?” címmel szervezte meg tehetséggondozó konferenciáját január 15-én, 10 órától a Wáli István Református Cigány Szakkollégium. A találkozónak a Debreceni Református Kollégium Díszterme adott otthont.
Felvételit hirdet a debreceni cigány szakkollégium
jan 14
2016
A Wáli István Református Cigány Szakkollégium felvételit hirdet a 2015–2016-os tanév második félévére. A WISZ létrehozását az a szándék vezérelte, hogy segítse a cigány származású és/vagy hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalok felfedezését és tehetségük kibontakoztatását. A feladat egyszerre örömteli misszió és kötelesség, része a Magyarországi Református Egyház szolgálatának, melyet a magyar kormány és az Európai Unió egyaránt támogat. A szakkollégium hosszú távon biztos alapokra felépített, eredményes tudásközpont kíván lenni, amely érdemben segíti a tehetséges cigány fiatalok sikeres életpályáját és a hazai cigány közösségek felzárkózását.
Felvételi a DRHE-n 2016/2017
jan 4
2016
Felvételt hirdet a 2016/17-es tanévre a Debreceni Református Hittudományi Egyetem. Bővebb tájékoztatás a DRHE Tanulmányi Osztályától kérhető. (email: /**/ ). Várjuk jelentkezését!
Kötelező romológia- tantárgyak a DRHE-n
dec 18
2015
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem úgy határozott, hogy valamennyi szakján a hallgatók számára kötelező romológiai képzést ír elő. 
Kollégiumi Közgyűlés- Gyarmati-díj átadása
dec 17
2015
Kollégiumi Közgyűlést hívott össze december 16-ra a Debreceni Református Kollégium Igazgatótanácsa, a Kollégium Oratóriumába. Az alkalmon a Kollégium intézményeinek munkatársai vettek részt.
Angol betűző verseny
dec 15
2015
A berettyóújfalui Diószegi Kis István Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola november 26-ra hagyományteremtő jelleggel angol betűző versenyt hirdetett a megyei általános iskoláknak, amelyre meghívta a megyén kívüli református általános iskolákat is.  A versenyt két korosztálynak, a 4. és az 5. évfolyamnak hirdették meg, amelyen minden iskolából évfolyamonként 2-2 tanuló vehetett részt.  A jelentkező 18 iskolából összesen 57 versenyző regisztrált a megmérettetésre, ahol előre kiadott 100-100 szó elbetűzéséből kellett felkészülni.