Könyvadomány a Bánki Református Általános Iskolának
jún 21
2017
Egy 20.000 darabos példányszámú könyvtári könyvállományt kaptunk ajándékba Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgatónő és Czellér András igazgató jóvoltából Debrecen Városától június 20-án. 
Múzeumok éjszakája - Változatos programokkal készül Debrecenben a református egyház
jún 20
2017
Változatos programokkal készül Debrecenben a múzeumok éjszakájára a református egyház - mondta a Debreceni Református Kollégium Múzeumának igazgatója az esemény keddi debreceni sajtótájékoztatóján.
„Akikre nem volt méltó e világ” - hanganyaggal
jún 19
2017
Június 19-én hirdették ki a nyertes drámát a Csokonai Színházban.
Összeül a Magyar Református Egyház zsinata
jún 19
2017
Közös zsinati üléssel és szabadtéri istentisztelettel emlékezik meg a Kárpát-medencei reformátusság hitvalló közösségének 450 évvel ezelőtti megalakulásáról június 24-én, Debrecenben.
Már lehet jelentkezni a szárszói konferenciára!
jún 19
2017
Ismét közös gondolkodásra invitál a Reformátusok Szárszói Konferenciája: a hatalmas hagyományokkal bíró tábor 2017. augusztus 24-től 27-ig várja szeretettel a keresztyén szellemiségű érdeklődőket.
Mini Wittenberg Debrecenben
jún 19
2017
Interaktív programsorozattal emlékezett a reformáció ötszáz évvel ezelőtti kezdetére a Debrecen-Kerekestelepi és a Debrecen-Bánki  Református Egyházközség június 6-11. között.
Megújulás Kisvárdán
jún 19
2017
A Kisvárdai Református Egyházközség által fenntartott Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumi intézmények felújítása, átalakítása és bővítése valósul meg a nyertes pályázatnak köszönhetően.
Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola tanévértékelője - hanganyaggal
jún 15
2017
Itt az év vége, az általános iskolákban búcsúztatják a nyolcadik osztályosokat, hamarosan minden kisdiák kezébe veheti a bizonyítványát. Ennek kapcsán kértük évértékelőre az Európa Rádióban  a debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola igazgatóját, Ember Sándort, aki elégedett tanulóival és a számukra  biztosított infrastrukturális feltételekkel, sőt további fejlesztéseket végeznek a nyáron az intézményben. Tóth Emese interjúi.
Kölcsey utca 9.
jún 15
2017
Generációk közti találkozót tartottak június 10-én Kisújszálláson a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként, ahol száz gyülekezeti tag érkezett Nagykunság különböző gyülekezeteiből.
A DRHE és a TTRE Nagykönyvtára a 88. Debreceni Ünnepi Könyvhéten - képekben
jún 15
2017
A 88. Debreceni Ünnepi Könyvhéten jelen volt a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Tiszántúli Református Egyházkerület Nagykönyvtára.