Lezárult a Csokonai Színház drámapályázata
máj 03
2017
Április 28-án éjfélig várta a Csokonai Színház a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett pályázatára írt kortárs drámákat. A határidő leteltével 45 érvényes pályamunka érkezett a Debrecen Város Önkormányzatával és a Tiszántúli Református Egyházkerülettel közösen kiírt nyílt pályázatra.
Jubileumi témahét a kisvárdai Refiben
máj 02
2017
2017. április 24-én hármas jubileumra gyűlt össze a Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium nevelőtestülete és diáksága a Református Templomban.
A Tiszántúli Református Egyházkerület sajtóközleménye
máj 02
2017
A Tiszántúli Református Egyházkerület gyülekezetei a helyi közösségben végzett házi segítségnyújtással küldetésükből fakadó feladatot látnak el, ugyanakkor ezzel állami feladatot vállalnak át. Az ország észak-keleti régiójában lévő kis falvak többségében az egyházi közösség az egyetlen konkrét segítség a magányosok és az idősek felkarolására.
„Hej, Nagykőrös híres város”
máj 02
2017
Élete hatvanöt évéből csupán kilencet töltött Nagykőrösön, mégis költészete legtermékenyebb időszaka volt ez. Tanárkodása mellett közel száz verset írt itt, közöttük legszebb balladáit. A kétszáz esztendeje született Arany Jánosról szóló sorozatunk részeként most az iskolájáról méltán híres Nagykőrösön jártunk Suba Lajos helytörténész, az Arany János Református Gimnázium igazgatója vendégeként. Kiss Sándor írása.
Megújulás Tiszalökön
ápr 27
2017
A tiszalöki református templom külső renoválása 2015 nyarán történt, 2016 augusztusában pedig elkezdődött a belső tér felújítása, és jelenleg is folyik.  „Először egy ijesztő kép tárult az elé, aki belépett: hiszen teljesen kiürítettük a teret. Nem voltak itt a padok, a szószék sem. Még a padló is fel volt szedve. Több hónap szorgos munkája nyomán a padlástér szigetelése, a világítás, a hangosítás megújítása valósulhatott meg. Gipszkartont helyeztek fel a mennyezetre, az aljzatra kőpadló került, az alá pedig szigetelés. Új padsorokat készíttettünk. A gyülekezet régi vágya teljesült azzal, hogy orgonát vásároltunk – hiszen hangjával és látványával megszépíti az istentiszteleteinket” – árulta el Lőrinczyné Harászi Andrea.
Hírnevet hozott Kabának a kő - hanganyaggal
ápr 27
2017
160 évvel ezelőtt egy meteorit hullott le Kaba határában, amit azóta is a Debreceni Református Kollégiumban őriznek. A cipó nagyságú kő egyedülálló a maga nemében, és tudományos körökben mondhatni világhírűvé tette a hajdú-bihari település nevét. Kaba a jubileumon Meteorit Városnappal emlékezett meg erről. Itt készült Oláh Ilona összeállítása az Európa Rádióban.
Versenyfelhívás - többfordulós vetélkedő a Reformáció 500. alkalmából
ápr 27
2017
A Vértesi Református Egyházközség a Reformáció 500. évfordulója alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával meghirdeti a Tiszántúli Református Egyházkerület felső tagozatos diákjai számára a Reformáció 500. című többfordulós vetélkedőt. 
A Debreceni Református Egyházmegye presbiteri továbbképzése
ápr 27
2017
2017. április 22-én Létavértesen rendezték meg a Debreceni Református Egyházmegye Presbiteri szövetségének presbiter-továbbképzési alkalmát, amelynek a Vértesi Református Egyházközség adott otthont. 
Kérdőív - médiahasználati szokások
ápr 25
2017
Az alábbi kérdőívben a segítségét kérjük, hogy jobban megismerjük a médiahasználati szokásait. Kíváncsiak vagyunk, hogy mit tart értékesnek, milyen műsorokat néz, hallgat. Kérjük, szánjon ránk 10 percet, és töltse ki ezt a kérdőívet, ezzel segítve a munkánkat.
Reformációs ünnepség és kistérségi találkozó Balmazújvárosban
ápr 25
2017
Három egyházmegye, Bihar, Debrecen, Hajdúvidék gyülekezeti tagjai találkoztak 2017. április 8-án, a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként a kistérségi találkozón. Több mint hétszázan regisztráltak, így megtöltöttük a balmazújvárosi templom sorait.