Alázat nélkül nem működik
nov 13
2017
Emberi példa. Sokan vannak, akik az Isten közelségét és életükben való munkálkodását csak felnőtt fejjel érzékelték, mert bár gyermekkorukban szeretetben nevelkedtek, és erős hitű családtagjuk is volt, mégsem tudták, hogyan szóljanak az Úrhoz, miért is lenne fontos kapcsolatban lenni vele. Van olyan ember is, aki kamaszkorában még azt is tagadta, hogy megkeresztelték. 
Generációk közti találkozó a Mátészalka-Kertvárosi Református Egyházközségben
nov 13
2017
Generációk közti találkozót tartottak a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként 2017. október 15-én a Mátészalka-Kertvárosi Református Egyházközségben a Szatmári Egyházmegye és a Tiszántúli Egyházkerület szervezésében. A rendezvényen 140 gyülekezeti tag vett részt, 14 szatmári gyülekezetből.
Református iskola új szárnyának alapkövét tették le Püspökladányban - hanganyaggal
nov 10
2017
Új épületszárnnyal és tornateremmel bővül a püspökladányi Erőss Lajos református általános iskola, a beruházás alapkövét ünnepi istentiszteletet követően helyezték el vasárnap az iskola udvarán. A részletekről Borsosné Lekvár Erika intézményvezetőt Oláh Ilona kérdezte az Európa Rádióban.
Lelkészbeiktatás a Hajdúböszörmény Kálvin téri Református Egyházközségben - hanganyaggal
nov 09
2017
2017. november 5-én beiktatták Somogyi Lászlót, a Hajdúböszörmény Kálvin téri Református Egyházközség új lelkipásztorát. 
Felavatták az idén 500 éves reformáció gyulai emlékművét
nov 09
2017
Az emlékoszlop tervezői és több száz gyulai polgár, világi és egyházi vezető jelenlétében avatták fel a reformáció gyulai emlékoszlopát november 6-án este a Petőfi téren. A múltnak emléket állító térplasztika teljes mértékben a jelené, de egyben a jövőbe is tekint, hisz a mellette elhelyezett QR-kód segítségével a város és a reformáció híres szülötteit segít megismerni.
Reformáció Mátészalka fényében
nov 08
2017
A fény városában ismét felgyúltak a remény sugarai a megújulással összefüggésben 2017. október 27-én pénteken este. XXIX. alkalommal tartotta megemlékezését reformáció alkalmából a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület, a mátészalkai református gyülekezetek, Mátészalka Város Önkormányzata, illetve a Szatmári Református Egyházmegye.
A Debreceni Nagytemplom orgonistája a wittenbergi Vártemplomban a reformáció 500. évfordulóján
nov 07
2017
Csorba Gergővel németországi turnéjáról beszélgettünk.
A Szentírás vándorútja Szegeden - 2017. október - a reformáció hete
nov 07
2017
Október 27-én érkezett városunkba a Vándorbiblia, Hódmezővásárhelyről, az ősi református mezővárosból. Este, a Protestáns napok 2017. évi programjához kapcsolódóan a Honvéd téri templomba hozta Kocsis Tamás lelkipásztor és felesége. 
II. Hit- és Tudomány Debreceni Doktoranduszok és Fiatal Kutatók Konferenciája
nov 07
2017
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem Doktorandusz Önkormányzata és a Debreceni Egyetem Doktorandusz Önkormányzata közös konferenciát szervez Morális dilemmák a tudományban címmel fiatal kutatók (legfeljebb 5 éve szerezte meg doktori fokozatát), doktorjelöltek, doktoranduszok és Tudományos Diákköri Konferenciára készülő egyetemi hallgatók részére.
Lelkészszentelő ünnepi istentisztelet
nov 06
2017
A Tiszántúli Református Egyházkerület Közgyűlése 2017. november 3-án az alábbi lelkészek felszenteléséről döntött: