A tavaszi megújulás jegyében – szakmai nap a berettyóújfalui Diószegi Kis István Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában
márc 28
2018
2018. március 22-én a Református Pedagógiai Intézet szakmai napot rendezett általános iskolai matematika tanárok számára. A szakmai napnak a berettyóújfalui Diószegi Kis István Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont.
Emberi történetek a Hajdúvidéki Református Egyházmegye csendeshetén
márc 28
2018
Huszonöt gyülekezetből összesen több, mint kétszázan vettek részt a Hajdúvidéki Református Egyházmegye idei hitmélyítő konferenciáján, Berekfürdőn, március 19-23. között. Fontosak a számok. De  talán még fontosabbak a betűk, melyekből szavak lesznek, s a szavak, melyekből történetek. Emberi történetek.
Akkreditált Kiváló Tehetségpont lett a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona
márc 27
2018
A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona tehetségpont a 2017/18 évi akkreditációs folyamatban való részvétele eredményeként elnyerte az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet. Az intézmény ezzel egy megerősítő visszajelzést kapott arról, hogy mint tehetségpont szakmailag hiteles és kompetens tagja a Matehetsz Tehetséghálózat egyre bővülő családjának, valamint működésükkel már ma is aktív részesei a hálózatnak.
Lelkészbeiktatás Körösszegapátiban - hanganyaggal
márc 27
2018
Ünnepélyes beiktatási istentiszteleten szolgált Fekete Károly tiszántúli püspök Körösszegapátiban, ahol 2018. március 24-én iktatták be Kurucz Tímeát.  
Hálát adtak az új tornacsarnokért - hanganyaggal
márc 26
2018
2018. március 23-án adták át ünnepélyes keretek között a hajdúnánási Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium új tornacsarnokát. A 450 négyzetméter nagyságú tornaterem orvosi szobával, gyógytorna szobával és az ezekhez kapcsolódó öltözőkkel, zuhanyzókkal, mosdókkal és kazánházzal is felszerelt.
Átformáló tanítványság – Missziói Világkonferencia Tanzániában
márc 26
2018
2018. március 8-13. között tartotta meg az Egyházak Világtanácsa (EVT) a 14. Missziói és Evangélizációs Világkonferenciát. A konferencián Magyarországi Református Egyházat Dani Eszter református lelkész, zsinati missziói irodavezető, a Magyarországi Evangélikus Egyházat Nagy Dorottya evangélikus lelkész, teológia professzor képviselte, az EVT teológiai tanácsadójaként részt vett az eseményen Kovács Ábrahám református lelkész, debreceni teológiai tanár is. E sorok írója megfigyelőként vehetett részt a konferencián.
Elhunyt Hézser Lajos
márc 26
2018
Fájó szívvel, de Isten akaratába megnyugodva tudatjuk, hogy Hézser Lajos nyugalmazott református lelkipásztor életének 93. évében 2018. március 24-én csöndesen visszaadta lelkét Teremtőjének. Életéért, szolgálatáért hálát adva 2018. április 3-án 12 órakor búcsúzunk tőle a Vásárosnaményi Köztemetőben. 
Pillanatképek virágvasárnapról - hanganyaggal
márc 25
2018
Debrecenben immár hagyomány, hogy a szamárháton érkező Krisztust és üdvözlőit a Kuckó Művésztanya bibliai kort idéző jelmezesei idézik meg, s mivel a páros táncnak nagyböjtben helye nincs, a debreceni néptáncosok közül a lányok járnak körtáncot, s köszöntik a tavaszt kapuzókkal.
Virágvasárnap Debrecenben
márc 23
2018
Debrecenben évek óta hagyomány, hogy a húsvét ünnepét megelőzően, virágvasárnapi közös megemlékezést tart a város lakóival együtt Debrecen és a történelmi egyházak püspökei, elöljárói. A Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.-nek, mint a program főszervezőjének célja, hogy a keresztény világ legnagyobb ünnepét a Debreceni Virágvasárnap programmal még inkább emlékezetessé tegye.
Meglepetések sorozata a ma esti Bach-ünnepen a Nagytemplomban
márc 23
2018
Március 21-én vette kezdetét a Bach Mindenkinek Fesztivál Debrecenben – 12 órakor a Fórum Bevásárlóközpontban játszottak a világhírű zeneszerző műveit a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói, hogy a komolyzenét valóban közelebb vigyék az emberekhez. A zenei fesztivál tetőpontjaként a ma esti Nagytemplomi koncertet tartják számon a szervezők: éppen ezért meglepetésekre is számíthat a közönség!