Kövesse továbbra is a TTRE híreit a Facebook oldalunkon
feb 13
2018
Nem akar lemaradni Facebookon a híreinkről? Megmutatjuk, hogy mit kell tennie!
Győzteseket hirdettek a Reformáció 500.1 kortárs irodalmi pályázaton
feb 13
2018
Megszületett a zsűri döntése a “Reformáció 500.1” című kortárs irodalmi pályázat nyerteseiről. A Reformáció Emlékbizottság felhívására közel 70 lírai és epikai alkotás érkezett.
A Szentlélekbe kapaszkodva
feb 13
2018
Emberi példa. Megpróbáltatásokkal teli az az út, amelyen Molnár Gyula és felesége jár hitre jutásuk óta. A debrecen–lencztelepi gyülekezet gondnoka és családja azonban nem elfordul Istentől a nehézségek hatására, ahogy többen is tennék, hanem hitében még inkább elmélyül, mert mindannyian látják azt, amit csak kevesen: a bajokban az isteni csodát.
„Mindenkinek adjátok meg a tiszteletet: a testvéreket szeressétek, az Istent féljétek!”
feb 12
2018
Dicsőítés, bizonyság, megbékélés, de legfőképpen tisztelet – ezúttal a Budapest-Deák téri evangélikus templomban gyűltek össze e szavak jegyében öt protestáns egyház, az evangélikus, a baptista, a metodista, a pünkösdi és a református felekezetek képviselői, a 3. Protestáns Cigánymissziós Találkozón. „Tiszteld…” – hangzott az esemény vezérszava, melynek jótékony árnya alól nem tudtunk kibújni a nap folyamán – 450 testvér nevében mondhatom, hogy nem is akartunk.
Éltető sodrásban
feb 12
2018
Hazánkban tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Házasság Hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával.
Cselekvő szeretet - hanganyaggal
feb 12
2018
A XI. Tiszántúli Református Jótékonysági Bált február 9-én rendezte meg a Tiszántúli Református Egyházkerület. A debreceni Kölcsey Központ dísztermében több mint ötszázan gyűltek össze, akik jelenlétükkel és adományaikkal támogatták a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthont, az idei kedvezményezett intézményt.
„Éltető sodrásban” - Vasárnap kezdődik a házasság hete
feb 09
2018
Hazánkban tizenegyedik alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával – idén a családok éve programjaihoz kapcsolódóan. A már több mint húsz országban jelen lévő mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. A február 11. és 18. között zajló országos rendezvénysorozat házaspár arca Zámbori Soma színművész és felesége, dr. Fazekas Rita. A központilag szervezett programok fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.
Ne hagyja, hogy elvesszen a telefonszáma
feb 08
2018
Akár telefonszámukat és kedvezményeiket is elveszíthetik azok az előfizetők, akik a református mobilflottába tartoznak, és nem regisztrálják adataikat a mobil.reformatus.hu honlapon. A kitöltésre február 9-ig van lehetőség. A Magyarországi Református Egyház illetékesei egy új szerződés előkészítésén dolgoznak, a tárgyalások jelenleg is zajlanak, a cél az olcsóbb árak és a jobb kiszolgálás elérése. A részletekről Szabó Ferencet, a Dunamelléki Református Egyházkerület főjegyzőjét kérdeztük.
Otthontól az otthonig
feb 06
2018
„Ők a mi gyerekeink: nekem otthon van kettő, itt meg 63, számomra ez a természetes” – a XI. Tiszántúli Református Jótékonysági Bálon a Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon részére gyűjtenek. A bálra készülve megnéztük, hogyan is telnek a kárpátaljai intézmény hétköznapjai. 
XI. Tiszántúli Református Jótékonysági bál - A báli menü
feb 06
2018
Büféasztalos menüajánlat: