Életre bátorító katechézis
feb 22
2018
2017 decemberében a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Katechetikai Központjafennállásának 25. évfordulójához érkezett. E jeles alkalomból került megrendezésre 2018. február 17-én az „Életre bátorító katechézis” című katechetikai szimpózium.
Válasszuk meg a Magyarországi Református Egyház borát!
feb 21
2018
A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége, a Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány és a Bácskossuthfalvi Református Egyházközség tisztelettel meghívja Önt 2018. március 2-4. (péntek-vasárnap) tartandó, BORUM a Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fóruma című idei eseményére. A tanácskozásnak a Bácskossuthfalvi Református Egházközség ad otthont (Svetog Stevana, Stara Moravica, Szerbia).
Az idei Jókai-díjat Rőszerné Fodor Ágnes nyerte
feb 20
2018
A révkomáromi Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület és a budapesti Falvak Kultúrájáért Alapítvány 2017-ben 12. alkalommal írta ki irodalmi pályázatát a Jókai-díjra. A pályázat eredményhirdetése Jókai Mór születésnapján, 2018. február 18-án történt meg, amely napot az idén először ünnepelték a magyar széppróza napjaként, a Magyar Írószövetség kezdeményezésére.
Az Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon köszönőlevele
feb 20
2018
A XI. Tiszántúli Református Jótékonysági Bál kedvezmenyézettje a nagydobronyi Irgalmas Samaritántus Református Gyermekotthon volt. A bálra készülődve és a bálon is egy külön gyűjtést szerveztünk a gyermekotthon lányainak a részére, hogy szépségápolási termékekkel, piperecikkekkel lephessük meg őket. A bál után a Magyar Református Szeretetszolgálat segítségével jutottak el ezek az ajándékok az otthonba, ahol a lányok nagy örömmel fogadták azokat. 
XI. Tiszántúli Református Jótékonysági bál - Támogatóink
feb 15
2018
Köszönjük az alábbi támogatóknak a segítséget, akik nélkül nem jöhetett volna létre a XI. Tiszántúli Református Jótékonysági Bál:
Álljunk ki a kisebbségben élő magyar közösségekért!
feb 15
2018
A határon túl élő magyar embereket és közösségeket számtalan jogsértés éri a mai napig is. Az Európai Unióban egyelőre nincs átfogó kisebbségvédelmi szabályozás, pedig nagyjából 50 millióan tartoznak valamely őshonos nemzeti kisebbséghez. Egész Európát tekintve – a 47 államban – összesen 340 történelmi kisebbség él, létszámuk meghaladja a 100 milliót, vagyis minden hetedik európai polgár valamely történelmi kisebbség vagy etnikum tagja.
A Tiszántúli Református Egyházkerület intézményeinek projektjei
feb 14
2018
Az alábbi projektek valósultak meg az elmúlt időszakban a Tiszántúli Református Egyházkerület intézményeiben:
Svájcba látogatott Fekete Károly püspök és Gáborjáni Szabó Botond gyűjteményi igazgató
feb 14
2018
A 2018. február 5-7. között megtartott látogatás során ünnepélyesen kiállították Genfben, a Reformáció Nemzetközi Múzeumában, azt a XVI. századi Bibliát, mely a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárának tulajdona. A püspök Bernben megbeszélést folytatott Gottfried Locherrel, a Svájci Protestáns Egyházak Szövetsége elnökével is.
Nemzetközi focigála Nyírbátorban
feb 14
2018
Az Arany Sárkány Focisuli hétvégén rendezte nemzetközi gáláját Nyírbátorban.
26. Ökumenikus Világimanap
feb 13
2018
A Tiszántúli Ref. Egyházkerületi Nőszövetség szervezésében 26. alkalommal rendezzük meg a „Ökumenikus Világimanapot”, a baptista, evangélikus, görög katolikus, római katolikus és református testvérekkel együtt, minden évben más-más felekezet templomában.