A Szentírás vándorútja a Hajdúnánási Református Egyházközségben
szept 11
2017
Gyülekezetek találkozása az élet kenyerével Rendhagyónak mondható volt a Szentírás érkezése Hajdúnánásra 2017 augusztusának utolsó vasárnapján. 
A Szentírás vándorútja a Polgári és az Újtikosi Református Egyházközségben
szept 11
2017
A Hajdúvidéki Református Egyházmegye abban a különleges helyzetben van, hogy kétszer is átlépi határait a Szentírás, vándorútja során. Tavasszal már a vámospércsi, a nyírábrányi, a fülöpi, a nyírmártonfalvai, a nyíracsádi, a hajdúsámsoni és a nyíradonyi gyülekezetek már fogadták a Vándorbibliát. Most huszonhárom egyházközség örül a Hajdúvidéken a Szentírás érkezésének.  
Éjszaka a templomban
szept 08
2017
A Debreceni Református Kollégium Múzeuma 2017. szeptember 16-án a Nyitott Templomok Napján belvárosi templomtúrára invitálja az érdeklődőket. Az ingyenes tárlatvezetéssel és zenei műsorral kiegészülő sétán regisztrációt követően vehetnek részt az érdeklődők. Jelentkezni előzetesen az 52/614-370 telefonszámon lehet.
Örökségtúra a középkori templomok útján szeptember 16-án
szept 06
2017
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fejlesztési Ügynökség örökségtúrát szervez a reformáció 500 éves emlékévében a Nyírségtől a Hajdúságig 2017. szeptember 16-án szombaton. A túra során ingyenes túravezetést, idegenvezetést és kerékpáros szervízszolgáltatást biztosítanak a szervezők. A program a Kulturális Örökség Napjai eseménysorozat keretében valósul meg.
Hálaadó istentisztelet a Cserkeszőlői Református Egyházközségben
szept 05
2017
A Cserkeszőlői Református Egyházközség ünnepi istentiszteletet tartott 2017. szeptember 3-án a Cserkeszőlői Református Templomban. A gyülekezet hálát adott Istennek az egyházközség új harangjáért és haranglábjáért. A hálaadó istentiszteleten dr. Fekete Károly tiszántúli püspök hirdette az Igét.
A Szentírás vándorútja a Hajdúböszörmény Bocskai téri Református Egyházközségben
szept 04
2017
„Ti ifjak a leányokkal, öregek a fiatalokkal együtt dicsérjétek az Úr nevét!” (Zsolt.148: 12-13a) Felemelő volt, hogy a 23. tanévét kezdő hajdúböszörményi Baltazár Dezső Református Általános Iskola tanévnyitó istentiszteletén fogadhattuk a Vándorbibliát augusztus 31-én. Az ünnepünkre kijelölt igeszakaszokkal (Zsolt. 148-150) együtt mi is ujjongva dicsértük az Urat.
A Szentírás vándorútja a Rakamazi Református Egyházközségben
szept 04
2017
Augusztus 17-én csütörtökön a szabolcsi gyülekezet küldöttsége hozta át a díszkötéses Szentírást gyülekezetünkbe. Közös istentiszteletet tartottunk, ahol énekléssel, imádsággal, igeolvasással, igére való odafigyeléssel kerültünk közelebb Istenhez és egymáshoz. 
A rajzolás református mestersége - hanganyaggal
szept 03
2017
A Tiszántúli Református Egyházkerület Elnöksége, a Magyar Művészeti Akadémia, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. közös szervezésében valósult meg 2017. szeptember 2-án a Kölcsey Központban a Reformáció-500 kortárs grafikai kiállítás megnyitója és eredményhirdetése. A tárlat október elsejéig tekinthető meg. A kiállításon 78 alkotó 102 pályaművét állították ki. Az eseményről Tóth Emese készített összeállítást az Európa Rádióban. 
„Ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá” - hanganyaggal
szept 03
2017
2017. szeptember 2-án 14 órától hálaadó istentisztelet tartottak a reformáció 500 éves évfordulójára felépült új gyülekezeti központ örömére a Debrecen-Nagysándor-telepi Református Egyházközségben. Az ünnepi alkalomról Papp Beatrix készített összeállítást az Európa Rádióban. 
„Az iskola az egyház veteményeskertje” - hanganyaggal
szept 02
2017
A ti hitetek mellé ragasszatok jó cselekedetet, ... a jó cselekedet mellé tudományt." (2Pét 1,5) A Debreceni Református Hittudományi Egyetem 2017. szeptember 2-án 10 órától istentisztelettel kezdődő ünnepi tanévnyitó közgyűlést tartott a Debreceni Református Nagytemplomban. Az ünnepi alkalomról Oláh Ilona készített összeállítást az Európa Rádióban.