Iránytű a mindennapokhoz
máj 19
2017
A Nemzeti Múzeumban mutatták be május 16-án a „Protestáns etika kézikönyve” című kötetet. A Kálvin Kiadó és a Luther Kiadó közös gondozásában megjelent kiadványról Reuss András, az Evangélikus Hittudományi Egyetem emeritus professzora, Lányi András író, filozófus és Fazakas Sándor, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanára, a kötet szerkesztője beszéltek.
Lelkészbeiktatás Majtison - hanganyaggal
máj 17
2017
A Majtisi Református Egyházközség 2017. május 14-én, vasárnap 15:00 órakor tartotta lelkészbeiktató ünnepi istentiszteletét a majtisi református templomban. Nagytiszteletű Szalay Kont, a Szatmári Református Egyházmegye esperese iktatta be Szabó Béla lelkipásztort. Az Igét Főtiszteletű dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette. Az eseményről Zsoldos Barna készített összeállítást az Európa Rádióban.
A Szegedi Ökumenikus Kórus szolgálata Castel Gandolfo-ban
máj 17
2017
A Szegedi Ökumenikus Kórus énekesei a város különböző felekezeteinek gyülekezeteiből jöttek, hogy a város ökumenikus alkalmain szolgáljanak. Mivel a felkérések egyre sűrűsödtek és az együtt éneklés öröme is nagy hatással volt a kórustagokra, 2015 októbere óta heti rendszerességgel tartunk próbákat, négy karnaggyal, akik három felekezethez tartoznak: Baloghné Kovács Magdolna (baptista), Nagy-Szabó Kornélia (református), Szántó Lajosné (katolikus), dr. Varjasi Gyula (katolikus).  
Református Jótékonysági Főzőverseny – hanganyaggal
máj 16
2017
Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal hirdették meg a Református Jótékonysági Főzőversenyt Debrecenben. A program május utolsó hétvégéjén a népszerű Debreceni Pulykanapokhoz kapcsolódik. A cél, hogy a benevező csapatok főztjét megkóstolhassák a rendezvény látogatói, és az ebből befolyó pénzzel a Magyar Református Szeretetszolgálat munkáját támogassák. Oláh Ilona Kocsis Attilát, az MRSZ Egyháztáji programjának igazgatóját kérdezte a részletekről. 
Építőipari nívódíjról szóló táblákat avattak Debrecenben
máj 15
2017
Építőipari nívódíjról szóló táblákat avattak hétfőn Debrecenben: a rangos elismerést a Hunép Universal Építőipari Zrt. kivitelezésében felépült járásbírósági épületen, valamint a cég kivitelezésében felújított Református Kollégium falán helyezték el.
Szeretethíd - Debreceni rendezvények és süteménysütés
máj 15
2017
A hosszas előkészületi munkálatok után, május 19-én és 20-án szerte a Kárpát-medencében, több száz helyszínen, közel 16 000 önkéntes nyújt majd segítséget környezetében a Szeretethíd – Kárpát-medencei református önkéntes napok keretében.
Con Spirito - Egyházzenei Fesztivál
máj 15
2017
Nagytiszteletű Lelkipásztor Testvérem! Az Országos Filharmónia „Con spirito” elnevezésű, évenkénti pünkösdi nemzetközi zenei fesztiváljának idén – a Reformáció 500 éves jubileuma kapcsán – Debrecen a központja. A fesztiválnak a debreceni Nagytemplomban tartandó nyitó és záró hangversenye mindenképpen ünnepi alkalomnak ígérkezik.
A segítés szabadsága
máj 12
2017
Az egymáson való segíteni tudásnak nagy ereje van. Gyermek lábbal mérve 15 perces sétányira élnek az óvodától azok az embertársaink, akik jelen pillanatban semmi mással nem tudnak mások segítségére lenni, csupán fizikai erejük felajánlásával. Nekünk éppen erre a fizikai erőre volt nagy szükségünk.
Találkoztak egymással a katolikus, református és evangélikus püspökök
máj 12
2017
Május 11-én megtartották hagyományos találkozójukat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Állandó Tanácsának tagjai, a Magyarországi Református Egyház püspökei és a Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei az MKPK Titkárságának székházában.
A Szentírás vándorútja a Jándi Református Egyházközségben
máj 12
2017
2017. május 10-én 18:00 órakor Jándra is megérkezett az a Szentírás, amely Debrecenből indult el, hogy bejárja Egyházkerületünk gyülekezeteit.