Hereditas Nostra – Örökségünk
dec 01
2017
2017. december 3-án mutatják be először a debreceni Református Nagytemplomban a Hereditas Nostra (Örökségünk) című zsoltárkantátát. A zenemű a Tiszántúli Református Egyházkerület felkérésére, a reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából készült. Mike Ádám zeneszerző és Fekete Dániel szövegíró szerzőpáros közös munkáját dicséri az elkészült alkotás. Mike Ádám zeneszerző, és Fekete Dániel zeneszerző-szövegíró több mint tíz éve dolgoznak együtt. A közös munkáról, a darab felépítéséről és a személyes élményeikről kérdeztük őket.
A város és az egyházak közös ünneplésre hívnak - hanganyaggal
nov 30
2017
Közös ünneplésre hívják a debrecenieket és a városba látogatókat az adventi időszakban az önkormányzat és a történelmi egyházak - közölték a Debreceni advent 2017 programsorozat beharangozó sajtótájékoztatóján csütörtökön a helyi városházán.
A református értékek őrzése, átadása
nov 30
2017
A református értékek őrzése, átadása... Elismerő oklevél egy kiváló nevelőnek
500 év 500 perc futball - remek mérkőzés Nyírbátorban
nov 30
2017
500 év 500 perc futball Remek mérkőzés Nyírbátorban A reformáció jubileumi évében egyedülálló futballmérkőzésre hívta a nyírbátori református gyülekezet a lelkészeket a napokban a Báthory Anna Református Általános Iskolába.
A Szentírás vándorútja a Sarkad-Belvárosi Gyülekezetben
nov 29
2017
Örökélet vasárnapján, 375. állomásként gyülekezetünkben talált otthonra ez a Biblia. A „kedves vendég” érkezésére örömmel és meghatódottsággal készültünk.
Egy templom - húsz év - három felekezet
nov 28
2017
November 19-én délután 16 órakor a Bocskaikertben hálaadó istentiszteletre gyűlt össze a református, római katolikus, görög katolikus felekezetek krisztuskövető közössége, a bocskaikerti Ökumenikus Templom felszentelésnek huszadik évfordulója alkalmából.
Anyaszentnyelvünk bölcsője a Biblia
nov 28
2017
Reformációs ünnepséget tartottak november 18-án a nyíregyházi Continental Arénában a Hirdesd az Igét! programsorozat zárórendezvényeként a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Nyírségi, a Szabolcs-Beregi és a Szatmári Egyházmegyék szervezésében.
A Szentírás vándorútja a Sarkad-Újteleki Református Egyházközségben
nov 27
2017
A Sarkad-Újteleki Református Egyházközségben november 25-én tartották a Szentírás vándorútja helyi istentiszteletét.
Hálaadó istentisztelet az Árpád téri református templomban
nov 27
2017
A Debrecen-Árpád téri Református Egyházközség november 25-én, szombaton délután istentisztelet keretében adott hálát Istennek a templom külső megújulásáért.
480 éve Isten szolgálatában - hanganyaggal
nov 25
2017
November 25-én, szombaton délelőtt tartotta a Debreceni Református Kollégium az éves rendes közgyűlését, melynek keretében hálát adtak Istennek a debreceni református iskolahálózat megújításáért. Az alkalomról Oláh Ilona készített összeállítást az Európa Rádióban.