A templomok tusvonalai címmel nyílik kiállítás a Debreceni Református Nagytemplomban
szept 19
2017
Elhunyt nagyapja emlékét ápolja Barkai Botond, a Debreceni Egyetem elsőéves hallgatója, aki néhai Vékony Béla tusrajzait mutatja meg az érdeklődőt számára. A többségében református templomokat ábrázoló rajzok élethűen, művészi pontossággal, mégis letisztult, fekete-fehéren ábrázolják a megörökített épületeket.
A Szentírás vándorútja a Tiszaderzsi Református Egyházközségben
szept 19
2017
Nagy örömmel és meghatottsággal vettük át szeptember 18-án, hétfőn reggel fél tízkor a tiszántúli gyülekezeteinkben vándorló Bibliát a szomszédos tiszaszőlősi küldöttségtől. Tiszaderzsen, a 2015-ben alapított Bibliamúzeumban több mint 400 különböző Biblia található, de a 10 órakor kezdődő istentiszteleten a vándorló Bibliára voltunk a legbüszkébbek!
A Szentírás vándorútja a Tetétleni Református Egyházközségben
szept 18
2017
Isten iránti hálaadással adunk hírt arról, hogy a reformáció 500. és a Tiszántúli Református Egyházkerület fennállásának 450. évfordulója alkalmából vándorútra indított Szentírás 2017. szeptember 6-án este 6 órakor megérkezett a Tetétleni Református Egyházközségbe.
​Családi nap Jánkmajtison
szept 18
2017
Eddig nem voltam még családi napon, de ez nagyon jó volt. Én és pár barátom, na meg a tiszteletes családjából páran az istentiszteleten előadtunk egy bábműsort Dávid és Góliát történetéből. Nagyon jól szórakoztunk. 
A Szentírás vándorútja a Bárándi Református Egyházközségben
szept 18
2017
A reformáció 500. és a Tiszántúli Református Egyházkerület fennállásának 450. évfordulója alkalmából vándorútra indított díszkötéses Szentírás 2017. szeptember 5-én, kedden 19 órakor érkezett a Bárándi Református Egyházközség gyülekezetébe.
A Szentírás vándorútja a Nagyhegyesi Református Egyházközségben
szept 18
2017
2017. szeptember 3-án, 35. Úrnapján, a Szentháromság utáni 12. vasárnapon érkezett a Nagyhegyesi Református Missziói Egyházközség templomába a Tiszántúli Református Egyházkerület által, a Reformáció 500. évfordulója alkalmából útjára bocsájtott Szentírás.
Egy cseppnyi segítség a damaszkuszi úton
szept 16
2017
A Tiszántúli Református Egyházkerület Cigánymissziója és az Egy Cseppnyi Segítség a Rászorultaknak Alapítvány közös szervezésében valósult meg 2017. szeptember 15-én, péntek délután a Damaszkuszi út elnevezésű projekt projektindító napja. Az alkalmon – a Dorcas kempingben – családi napon, civil konferencián és szemléletformáló foglalkozáson vettek részt a testvérek a Biblia tükrében.
Berkesi Sándor a Sárospataki Református Teológiai Akadémia új tiszteletbeli tanára
szept 15
2017
Laudáció:   Berkesi Sándor Budapesten született 1944. június 6-án. A fővárosi Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában érettségizett 1962-ben. Diplomáját 1967-ben szerezte meg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Középiskolai Énektanár és Karvezető Tanszakán. 
A Szentírás vándorútja a Balmazújvárosi Református Egyházközségben
szept 15
2017
2017. szeptember 2-án 18 órakor hozzánk, a Balmazújvárosi Református Egyházközségbe is megérkezett a Vándorbiblia. 
A Szentírás vándorútja a Hajdúböszörmény Kálvin téri Református Egyházközségben
szept 15
2017
A Biblia, ami összeköt Örömmel és hálaadással gyűlt egybe a Hajdúböszörmény Kálvin téri gyülekezet, amikor a Tiszántúli Egyházkerület által elindított Vándorbiblia megérkezett közénk.