Közgyűlést tartott a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
dec 07
2017
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa 2017. december 6-án, szerdán 15:00 órakor tartotta éves rendes közgyűlését.
"Jártam a jelenben, éltem a jövőben" - Arany200 kiállítás a Református Kollégium Múzeumában
dec 06
2017
"Jártam a jelenben, éltem a jövőben" címmel nyílt Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából időszaki kiállítás a Debreceni Református Kollégium Múzeumában.
„A múltba csontosodás helyett megtartó emlékezés - 70 éves a Tiszaföldvár-Ószőlői gyülekezetrész
dec 06
2017
Püspöki látogatással ünnepelték meg a tiszaföldvári reformátusok a december 3-án, advent első vasárnapján az ószőlői gyülekezetrész fennállásának 70. évfordulóját. 
Ünnepélyes adventi gyertyagyújtás Debrecenben - hanganyaggal
dec 04
2017
Mintegy ezer egybegyűlt előtt gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját vasárnap este Debrecen főterén, a Református Nagytemplom előtt felállított karácsonyfánál.
Nőszövetségi konferencia - teológák beszámolója
dec 04
2017
Ha a Nőszövetséget említi valaki, akkor általában a csigatészta készítés jut eszünkbe először. A mi gondolatainkban sem volt ez másként, a berekfürdői hétvégéig. Mivel egyikünknek sem volt tapasztalata a Nőszövetség munkájával kapcsolatban, mindenkiben voltak előítéletek, amit a közösség befogadó szeretete megváltoztatott. De milyen is idegenként érkezni valahova, bizonytalanság, kétkedés, gyanakvás is meglepi az ember lányát.
„Csak Krisztusban kaptam reményt…” - Fogyatékossággal élők világnapja a Nagytemplomban
dec 04
2017
Az Egyesült Nemzetek Szervezete 25 évvel ezelőtt nyilvánította december 3-át a fogyatékkal élők világnapjává, hogy felhívja az emberek figyelmét azokra a problémákra, melyek a betegség vagy baleset következtében fogyatékossá váltak mindennapjait terhelik. Idén a világnap egybeesett advent első vasárnapjával, amikor a Debreceni Református Nagytemplomban az Immánuel Otthon és Iskola gyermekei is szolgáltak.
Ismét Konfirmandus nap Nyírbátorban - bizonyságtétel útravalónak
dec 02
2017
A Nyírségi Református Egyházmegye idén is megtartotta Konfirmandus találkozóját Nyírbátorban november 25-én. A konfirmáció előtt álló fiatalok egy napra találkozhattak azokkal a társaikkal, akik szintén májusban tesznek majd fogadalmat. Közel 33 egyházközségből, több mint 400 vendég érkezett lelkészeik és hitoktatóik kíséretében. A jeles eseménynek immáron hatodik éve a nyírbátori Báthory Anna Református Általános Iskola adott ismét otthont.
Díszdoktoravatás a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen
dec 02
2017
A Magyar Tudomány Ünnepén, november 30-án tartotta a Debreceni Református Hittudományi Egyetem a  díszdoktoravató ünnepségét. Az intézmény idén Buzogány Dezső református lelkipásztort, a kolozsvári egyetemi tanárát választotta díszdoktorává. Alább olvashatja Fekete Károly tiszántúli püspök laudációját.
A Szentírás vándorútja a Köröstarcsai Református Egyházközségben
dec 02
2017
2017. november 17-én 11 órakor érkezett meg a köröstarcsai templomba a debreceni Nagytemplomból elindult Vándorbiblia. 
10 éves a csárdaszállási református templom
dec 02
2017
2017. november 26-án délután templomuk felépülésének 10. évfordulóján hálaadó istentiszteletet tartottak a csárdaszállási reformátusok.