A Szentírás vándorútja a Kislónyai Református Egyházközségben
máj 31
2017
A nagy Biblia egy kis gyülekezetben, talán ez lenne a megfelelő összefoglalása annak a másfél napnak, amikor a Vándorbiblia megérkezett a kislónyai gyülekezetbe. 
Reformáció 500 - missziói álom
máj 30
2017
 „Ünnepeljük a Reformáció 500. évfordulóját a Reformációhoz valóban méltó, átütő erejű és lelki megújulást szolgáló módon!” – fogalmazódott meg már régebben bizonyára sokunkban. 
A Kárpát-medence legjobbja a református csapat
máj 30
2017
A gyulai Magvető Református Általános Iskola és Óvoda négy fős csapata nyerte meg a hungarikumot népszerűsítő versenyt, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium rendezett meg. Varga Ottó, az intézmény vezetője büszkén mondta: a református iskola az értékek és a haza tiszteletére és szeretetére nevel. A kemény munka meghozta a gyümölcseit. 
A találkozás fontossága
máj 30
2017
A Debreceni Református Kollégium Baráti Köre öregdiák találkozóját május 27-én rendezték meg. Délelőtt a XII. Szigethy Kupa kosárlabda- és labdarugótornára került sor a gimnáziumi tornatermekben, és mindeközben kilenc osztály találkozott, felelevenítve a régi emlékeket. Az ebédet követően közgyűlést tartottak, majd dr. Bacskai Antal előadását hallgathatták meg a jelenlévők a Debreceni Kollégium Budapesti Baráti Körének történetéről. A reformáció 500. és a Magyar Református Egyház 450. jubileumi évfordulója összekapcsolódik egy másik fontos ünneppel is: Arany János költő, a Kollégium egykori diákja 200 esztendeje született. A diákok egy emlékműsorral elevenítették fel Arany János életművét, majd a jelenlévők megkoszorúzták a költőfejedelem domborművét. Hat órától Bölcskei Gusztáv, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora hirdette az Igét. A vacsorát követően Pál István Szalonna – kollégiumi öregdiák - és bandája koncertezett a Kollégium udvarán.
"Egységesen kell megújulni az Igehirdetésben és közösségben egyaránt."
máj 30
2017
A Debreceni Református Egyházmegye 2017. május 27-én Közgyűlést tartott az Egyházmegye Tanácstermében. A nyitó áhítatot Püski Lajos, a Debrecen-Nagyerdei Református Egyházközség lelkipásztora tartotta az ApCsel 13,23-31 alapján. Igehirdetésében kiemelte, hogy az elmúlt év eseményeit nem csupán adminisztratív szempontból fontos kiértékelni, hanem az Igei tükör által is. Feltette a kérdést, hogy vajon mit tanulhatunk meg a saját történeteinkből, és mennyire töltöttük be a próféták szavait. Gondolatai zárásaként elmondta, hogy folyamatosan figyelni kell az Ige bátorító és figyelmeztető szavára is.
Több ok miatt volt jeles esemény a csökmői konfirmáció
máj 29
2017
Az idei konfirmáció több ok miatt volt jeles esemény a csökmői gyülekezet életében. 
Az általános iskolásoktól az akadémikusokig – mindenkinek
máj 29
2017
Május 20-án csöndes, de tartós hatású ünnepi pillanata volt a reformáció 500. évfordulóját számtalan módon és helyszínen elevenné tévő 2017-es esztendőnek. Ekkor nyílt meg, A reformáció emlékezete a kora újkori Magyarországon című konferencia tudós résztvevőinek sok örömet és meglepetést szerezve, a híres debreceni Nagykönyvtár második emeleti, történelmi hangulatú terében a Protestáns üzenetek című időszakos kiállítás, amely a Magyar Nemzeti Múzeum IGE-IDŐK című tárlatának „kistestvére.”
A Szentírás vándorútja a Komorói Református Egyházközségben
máj 29
2017
A Reformáció 500. és a Tiszántúli Református Egyházkerület fennállásának 450. évfordulója alkalmából vándorútra indítottak egy Szentírást, amely végigjárja a Tiszántúl valamennyi gyülekezetét.
A Szentírás vándorútja a Tuzséri Református Egyházközségben
máj 26
2017
Május 25-én, a mennybemeneteli délelőtti istentiszteletre hozta át a Tiszántúli Református Egyházkerület Vándorbibliáját a tiszabezdédi gyülekezet delegációja. A 171. dicséret éneklése alatt vonultak be a lelkipásztorok a Bibliával, amelyet Bartha Tamás tiszabezdédi lelkipásztor adott át Bodnár Róbert tuzséri lelkipásztornak. 
Protestáns üzenetek
máj 24
2017
„Protestáns üzenetek” címmel nyílt nagyszabású, interaktív kiállítás a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárában május 20-án.