Fazakas Sándor: Vétkeztünk… Egyház a történelmi és társadalmi bűnösszefüggések rendszerében
jún 08
2017
Budapesten és Debrecenben mutatták be Fazakas Sándor legújabb könyvét, „Vétkeztünk… Egyház a történelmi és társadalmi bűnösszefüggések rendszerében” címen.  A szerzővel Papp Beatrix készített interjút az Európa Rádióban. 
Otthon - Itthon
jún 07
2017
Megjelent a biharkeresztesi Gondviselés Háza Református Idősek Otthona időszaki lapjának pünkösdi-tavaszi száma.
“Az én reformációm” címmel telefonos kisfilm-pályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság
jún 06
2017
A reformáció 500 éves jubileuma alkalmából a Reformáció Emlékbizottság kisfilm-pályázatot hirdet, amelyben arra buzdítják a jelentkezőket, hogy mobiltelefonjuk segítségével mutassák be reformációval kapcsolatos személyes meggyőződésüket, kreatív filmes ötleteiket. A nyertes pályázók értékes díjazásban részesülnek.
Könnyen érthető Biblia az esélyegyenlőség jegyében
jún 02
2017
Könnyen érthető Biblia az esélyegyenlőség jegyében Az Immánuel Otthon és Iskola halmozottan fogyatékos gyermekek, fiatalok számára nyújt egyedülállóan komplex (oktatási, szociális, egészségügyi) szolgáltatást 1991 óta, fenntartója a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség. 
Kárpát-medencei Református Kórustalálkozó
jún 02
2017
A Con Spirito – Egyházzenei Fesztiválhoz kapcsolódva kórustalálkozót tartanak a debreceni Nagytemplomban június 3-án, szombaton 15 órától. A rendezvényen ünneplik a Nagytemplom kórusának 25 éves fennállását is. Az alkalomról Tóth Emese készített összeállítást az Európa Rádióban.
Presbiteri találkozó Karcagon
jún 02
2017
A Hirdesd az Igét! - Reformátori alapok elnevezésű programsorozat részeként presbiteri találkozót tartottak május 28-án Karcagon. Koncz Tibornak, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperesének prédikációját olvashatják.
A lélek lelkesedésével
jún 01
2017
2017. május 31-én elkezdődött a Con Spirito – Egyházzenei Fesztivál. A debreceni nyitóünnepségen az Oxfordi New College fiúkórusa kápráztatta el a hallgatóságot.
Tiszántúli Református Egyházkerület: óvoda- és iskolatej program
jún 01
2017
A Tiszántúli Református Egyházkerület az óvoda- és iskolatej program szabályozásáról szóló 21/2017. (IV. 26. ) FM rendelet 10. § (10) bekezdése alapján a Kunmadarasi Református Általános Iskola és Óvoda, valamint a Diószegi Kis István Református Általános Iskola és AMI vonatkozásában közzéteszi a beérkezett ajánlatok értékelését.
Kistérségi találkozó Békésben - videóval
máj 31
2017
Kistérségi találkozót, reformációs ünnepséget tartottak 2017. május 13-án Békésen a Csongrádi, Békési, Nagykunsági egyházmegyék gyülekezetei. A rendezvény célja a találkozás volt, olyan gyülekezeti tagok ismerkedhettek meg egymással, akik más egyházmegyében élnek, és különböző élethelyzetekben töltik be küldetésüket.
A lélek lelkesedésével
máj 31
2017
Örömmel és lelkesen fogadjuk a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál rendezvénysorozatát Debrecenben, a protestáns egyházzene őrhelyén. Azon az őrhelyen, ahol Magyarország legrégibb folyamatosan működő kórusa, a Debreceni Református Kollégium Kántusa 1739 óta megszakítás nélkül szolgálja a nemzeti kultúra és az egyházzene ügyét.