A Szentírás vándorútja Bihardancsházi Református Egyházközségben
dec 21
2017
2017. december 19-én érkezett a bihartordai gyülekezet küldöttsége által a Vándorbiblia hozzánk, Bihardancsházára.
A Szentírás vándorútja Sápi Református Egyházközségben
dec 21
2017
2017. december 20-án érkezett a bihardancsházi gyülekezet hozzánk, hogy átadják számunkra a Vándorbibliát, itt Sápon. 
A Szentírás vándorútja a Nagyrábéi Református Egyházközségben
dec 21
2017
„Halljátok meg mind, ti népek, figyeljen a föld, és aki rajta él!” (Mik.1,2) A reformáció 500. évfordulója alkalmá­ból Debrecenben készült az az egyedi köté­sű biblia, amely 2017. január elsején ván­dorútra kelt, és az év végéig eljut a Tiszán­túli Református Egyházkerület valamennyi, összesen 414 gyülekezetébe.
Közösen járni, dolgozni, imádkozni
dec 20
2017
Zarándokúton vett részt Debrecen három püspöke Genf városában: Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, Palánki Ferenc római katolikus püspök és Fekete Károly református püspök 2017. december 7-10. között látogatott a svájci városba, az ökumenikus mozgalom központjába. Ennek alkalmából december 19-én 18 órától a debreceni Déri Múzeum dísztermében Útjaink címmel kerekasztal-beszélgetést szerveztek, ahol beszámolót tartottak, és megosztották személyes benyomásaikat, élményeiket az érdeklődőkkel.
A Szentírás vándorútja a Bakonszegi Református Egyházközségben
dec 20
2017
2017. december 17-én, advent 3. vasárnapján délelőtt 10 órára a zsákai gyülekezet, a furtai gyülekezettel közösen Bakonszegre hozta a Vándorbibliát.
Pályázatot írt ki a HEKS cigánymissziós munkára
dec 20
2017
2018. január 29-ig kérhetnek támogatás a magyarországi református gyülekezetek a Svájci Protestáns Egyházak Segélyszervezetétől (HEKS) a roma gyermekek és családok között végzett szolgálathoz.
A Szentírás vándorútja a Bihartordai Református Egyházközségben
dec 20
2017
Bihartordára érkezett a reformáció 500. évfordulója alkalmából készült Vándorbiblia. Szívből gratulálok a remek gondolat kitalálójának, elindítóinak. További áldásos ötlethez kívánok jó egészséget.
Megjelent az Igazság és Élet 2018/1 száma
dec 19
2017
Megjelent az Igazság és Élet 2018/1 száma, amely január-február-március hónapokra (Újévtől kezdődően Nagyszombatig) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, ifjúsági bibliaórához, húsvéti alternatív alkalomhoz (imasétához). 
Tanyasi Karácsony Debrecen-Nagycsere-Halápon
dec 18
2017
Ismét megszervezték a Debrecen-Nagycsere-Halápi Református Missziói Egyházközség és Tanyagondnoki Szolgálata irányításával a Tanyasi Karácsony elnevezésű programot. A program megszervezésében és lebonyolításában több segíteni szándékozó szervezet és személy is rész vett, a helybeli lelkipásztor és a debreceni tábori lelkész, önkormányzati képviselők, szociális munkások, rendőrök, polgárőrök, vadászok és erdészek.
Tíz éves lett a TTRE Közösségi Ellátások
dec 18
2017
Tíz esztendős lett a Tiszántúli Református Egyházkerület fenntartásában működő Közösségi Ellátások, amely a pszichiátriai beteg és szenvedélybetegek közösségi ellátásával foglalkozik. Ebből az alkalomból hálaadó megemlékezést és karácsonyi ünnepséget tartottak a Debrecenben, az Esperesi hivatal dísztermében.