Tiszántúlon csaknem 600 diák ballag a református iskolákból
máj 05
2011
Elballagnak középiskolájukból a hétvégén országszerte a diákok, hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel megkezdődnek a tavaszi érettségi vizsgák. Az érettségizők közül 92.200 diák az idei tanévben fejezi be a középiskolai tanulmányait.
Pfalzi protestánsok Debrecenben
máj 04
2011
Debrecenben kezdte kelet-európai látogatását a Pfalzi Protestáns Egyház küldöttsége. A nyolcfős csoportot Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspök fogadta május 4-én, szerdán délután.
Református hozzájárulás az államadósság csökkentéséhez
ápr 27
2011
Nem kér segítséget az államtól ingatlanjai és templomai felújításához a református egyház, ezzel szeretnék csökkenteni az államadóságot.
„A húsvét alternatíva a bűnre, a halálra és az indulatokra”
ápr 24
2011
Legyen a múlté a szégyen, a megaláztatás és az az indulat, ami keresztre vitte Jézust; húsvét üzenete az újrakezdés, ez Isten valódi alternatívája - mondta Bölcskei Gusztáv húsvétvasárnap a debreceni Nagytemplomban.
„Jézus, emlékezz meg rólam.”
ápr 23
2011
A nagypénteki történetet, vagyis Jézus Krisztus keresztre feszítésének története Lukács írása szerint a 23. részből, a 33-49 terjedő igeszakaszból ide kattintva olvasható.
"Krisztusért kérünk, béküljetek meg Istennel!” - Húsvéti körlevél
ápr 20
2011
Mint minden esztendőben, úgy most, 2011 húsvétján is, a méltóképpen való ünneplés érdekében, meg kell keresnünk közösen a húsvéti örömhír (evangélium) időszerű üzenetét, amelyet jó lenne meghallanunk és befogadnunk, életünket formáló erőként és mint ilyet tovább is adni.
Presbiteri konferencia a Nagykunsági Egyházmegyében
ápr 18
2011
A Nagykunsági Református Egyházmegye Virágvasárnap Törökszentmiklóson tartotta Presbiteri konferenciáját. Az Egyházmegye Munkatervének megfelelően a VI. Magyar Református Világtalálkozó nyitó rendezvénye volt. A Nagykunsági Egyházmegye Presbiterei mellett jelen voltak a Kézdi-Orbai (Erdély) és az Érmelléki (Királyhágómellék) küldöttségek.
Hervadó vagy - húsvétra - nyíló virágvasárnap?
ápr 17
2011
A jeruzsálemi bevonulás látleletei (Olvasandó: Lukács 19,37-48.)
Hálaadó istentisztelet Tiszadadán
ápr 16
2011
A Tiszadadai Református Egyházközség 2011. április 16-án adott hálát Istennek felújított templomáért. Az Egyházközség a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz benyújtott pályázat során „Falumegújítás - és fejlesztés” jogcímen részesült támogatásban.
Magyar Reformátusok Hatodik Világtalálkozójának programjai
ápr 15
2011
Májustól októberig tart és a gyülekezetek, egyházmegyék, kerületek által szervezett programokat öleli fel a Magyar Reformátusok Hatodik Világtalálkozója.