A reformáció kincs
okt 02
2011
„Annak akit sosem érintett meg a teremtő hatalmassága, soha nem jutott el hozzá az Isteni kinyilatkoztatás, annak nincs se helyes ön, se helyes világ, sem pedig helyes környezetismerete. Ezek nélkül viszont elképzelhetetlen a küldetés tudat és a fenntarthatóság akár a saját életükben, akár a világ dolgait illetően”. Derencsényi István a Tisztántúli Református Egyházkerület főjegyzője ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg „Az Október a Reformáció Hónapja ünnepséget” a debreceni Baptista Imaházban.
Ki nevet a végén?
okt 02
2011
Az ifi napot október 1-jén rendezték meg, az alkalomra 12 és 25 év közötti fiatalok érkeztek az egyházmegye különböző gyülekezeteiből. A rendezvényt Vad Zsigmond nyitotta meg, az esperes beszéde után Bóna Zoltán, az ökumenikus tanács főtitkára köszöntötte a fiatalokat.
Sokat tanultunk egymástól
szept 29
2011
Horsai Ede debreceni lelkipásztor áhítatával kezdődött a Zsinat rendkívüli ülésének második napja.
Gyülekezeteiben él az egyház!?
szept 28
2011
A Magyarországi Református Egyház Zsinata a májusban hozott döntés értelmében szerdán és csütörtökön rendkívüli ülést tartott a balatonszárszói SDG Konferenciaközpontban.
Kék vödör
szept 27
2011
„Kék Vödör – Remény tele” jelszóval nagyszabású élelmiszer- és adománygyűjtési akciót szervez a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Debreceni Református Egyházmegye, a Magyarországi Dorcas Segélyszervezet és a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az akciót két esztendővel ezelőtt indították, először iskolának, majd anyaországi és erdélyi családoknak segítettek, idén pedig a határon inneni és kárpátaljai rászoruló családokhoz juttatják el a kék vödröket.
Jubileum Dévaványán
szept 26
2011
20 éve alapították újra a református általános iskolát Dévaványán. Az 1948-ban államosított iskolát a rendszerváltás után, 1991-ben, az elsők között indította újra a helyi református egyházközség az akkor még romos épületben. A Szügyi Dániel Református Általános Iskola ma már egy kívül-belül megújult, korszerűen felszerelt intézmény, amelyben 112 gyermek tanul.
A sokasából közösség
szept 26
2011
„Mint egy családi találkozás, olyan ez a nap” – hallhattuk a Debrecen–Nagytemplomi Református Egyházközség gyülekezeti napján. Szombaton csaknem ötszázan látogattak ki a Dorcas Campingbe, hogy jobban megismerjék egymást az egy gyülekezethez tartozók.
Igazság és Élet legújabb száma
szept 23
2011
Megjelent az Igazság és Élet 2011/4. száma, amely október-november-december hónapokra (Szentháromság után 15. vasárnaptól kezdve Újévvel bezárólag) tartalmaz igetanulmányokat, prédikációvázlatokat vasárnapi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, adventi-szentestei ifjúsági istentisztelethez, illetve a Tízparancsolat alapján tematikus gyermek-istentisztelet sorozathoz található a füzetben bőséges vázlatanyag.
Presbiterválasztás 2011
szept 22
2011
Alábbi összeállításunkban a Magyarországi Református Egyházban 2011 őszén esedékes presbiterválasztáshoz szükséges hivatalos útmutatásokat, segédleteket közöljük. Az útmutatókat a Zsinat Elnöksége, a Zsinati Hivatal Jogi Osztálya, valamint a Zsinat Missziói Bizottsága állította össze és adta ki. A választások lebonyolításához szükséges jogi segédletek mellett a presbitériumok munkájának kiértékeléséhez, valamint a gyülekezet jövőképének kialakításához szükséges kérdőíveket is elérhetnek innen.
“Szatmár határok nélkül”
szept 19
2011
“Szatmár határok nélkül” címmel Fábiánházán tartottak ünnepi alkalmat szeptember 17-én szombaton. A szabadtéri istentiszteleten Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke hirdetett igét és Csűry István a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke köszöntötte az egybegyűlteket.