"Ne maradjon következmények nélkül a húsvét!"
ápr 08
2012
Ha hagyjuk, hogy az emberi kapcsolatok eltűnjenek, megmérgeződjenek, akkor a húsvétnak, Jézus feltámadásának nem lesz következménye - hangoztatta Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök húsvétvasárnap a debreceni Nagytemplomban.
Mi vagyunk a feltámadás kedvezményezettjei
ápr 05
2012
A neves svájci lelkész-költő, Kurt Marti azt írja Az üres sír című versében: „A legmélyebbre az a sír nyúlik, amely a halált temette el így sokkal nagyobb az élet előnye” 
„A föld titkai más megvilágításba kerülnek”
ápr 05
2012
Húsvét az öröm ünnepe. Van okunk örülni, mert Jézus Krisztus feltámadt a halálból, győzelmet aratott a bűn és a halál fölött.
Színházi előadás Árva Bethlen Katáról Fehérgyarmaton
ápr 04
2012
Felejthetetlen élményben volt része a fehérgyarmati református gyülekezet tagjainak, akik a Protestáns esték előadás – sorozat keretében nézhették meg Kocsis István író Árva Bethlen Katáról szóló monodrámáját Kökényessy Ágnes színművésznő csodálatos alakításában.
„Ti ne féljetek!"
ápr 04
2012
„Ti ne féljetek! Mert tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek. Nincsen itt, mert feltámadt, amint megmondta. Jöjjetek, nézzétek meg azt a helyet, ahol feküdt. És menjetek el gyorsan, mondjátok meg a tanítványainak, hogy feltámadt a halottak közül…" (Máté 28,5-7)
Passió a Nagytemplomban
ápr 03
2012
Országos szinten egyedülálló kezdeményezésként Nagypénteken egy katonazenekar szolgál a Kálvinista Róma Nagytemplomában. Április hatodikán 18 órától hagyományteremtő céllal rendezi meg az 5. Bocskai István Lövészdandár, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség, valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Debreceni Szervezete a zenés nagypénteki istentiszteletet.
Megjelent az Igazság és Élet
ápr 02
2012
Megjelent az Igazság és Élet 2012/2. száma, amely április-május-június hónapokra (Böjt 6., vasárnapjától (Virágvasárnaptól) Szentháromság utáni 3. vasárnappal bezárólag) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, többek között konfirmációhoz, illetve nagypénteki passiós istentiszteletre és nyári gyülekezeti táborozáshoz ad gazdag segédanyagot.
Közösen akarnak cselekedni
ápr 02
2012
A cigány szakkollégium közeljövő terveiről és a felmerült finanszírozási problémákról tárgyalt Bölcskei Gusztávval, a Magyarországi Református Egyház lelkészi elnökével március 30-án Debrecenben Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.
Virágvasárnap Gégényben és Beszterecen
ápr 02
2012
Az ünnepek megállítják az embert, hogy figyelmünket elvonják a mindennapi élet terheitől, s valami fontosabbra irányítsák. Keresztyén hitünk nagy eseményei előtt mindig van idő a felkészülésre, a testi-lelki megüresítésre és a feltöltekezésre. A húsvétot megelőző nagyböjt épp ezeket a célokat szolgálja. Ám a böjti időszak utolsó hete már sokkal többről szól, hiszen a Biblia szavai által ekkor mi is átélhetjük azokat az eseményeket, melyeket Jézus tett értünk, hogy áldozata által örök életünk legyen.
Most kellene segítség!
márc 30
2012
A kórházlelkész rendelkezésre álló ember, aki meghallgat és társ arra az időszakra, amíg a beteg a kórházban gyógyul. A kórházlelkészi szolgálat húszéves jubileumát ünnepelték a debreceni Kenézy Kórházban. Háromnapos rendezvénysorozatot tartott a kórházmisszió, amelyben orvosi és teológiai előadásokra hívták az egyházi, illetve az egészségügyben dolgozó szakembereket.