Pályázati felhívás
okt 21
2011
Pályázhatnak olyan gyülekezetek, ahol legalább 3-4 együttműködő gyülekezeti tag végez közösen önkéntes segítő szolgálatot rászoruló idős emberekért, amely a gyülekezeti életet erősíti a közösséget építi.
Zöldülő lábnyomok
okt 21
2011
Csaknem három és fél millió forint támogatást nyert a „Zöldülő lábnyomok” című európai uniós projektre a Túrkevei Református Egyházközség. A megvalósítás során a környezettudatos szemlélet kialakításához hozzásegítő iskolai rendezvényeket szerveznek a Kaszap Nagy István Református Általános Iskolában, összesen 100 tanuló bevonásával.
Felújították a szerepi református templomot
okt 17
2011
Hálaadó istentiszteletet tartottak a Szerepi Református Templom teljeskörű felújításáért október 16-án, vasárnap. A Sárrét szívében álló, több mint 180 éves lelki hajlék felújításának ünnepi alkalmán Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspök hirdetett igét, aki a Reformáció Hónapjára utalva prédikációjában azt a reformátori gondolatot emelte ki, amely szerint csak akkor lesz hiteles a kereszténységünk, ha eltávolítunk belőle mindent, aminek Krisztushoz nincs köze.
Gyülekezeti találkozó Balmazújvároson
okt 17
2011
Három napos találkozót rendez a balmazújvárosi református gyülekezet október 21. és 23. között, melyen testvérgyülekezetévé fogadja az erdélyi Kolozsvár-kerekdombi, az érmihályfalvai és a kárpátaljai fertősalmási gyülekezeteket.
„Reformáció-megújulásunk”
okt 17
2011
Egyházmegyei evangelizációs hetet szerveznek a Nyírségben 2011. október 17-től 22-ig "Reformáció-megújulásunk" címmel. Igét hirdet: Cseri Kálmán Budapest-Pasaréti nyugalmazott református lelkipásztor. Október 17-18. 18 óra - Nyírbátori Református Templom Október 19-20. 18 óra - Nagykállói Református Templom Október 21-22. 18 óra - Nyíregyháza-Belvárosi Református Templom Az Európa Rádió élőben közvetíti az alkalmakat. Frekvenciák: Debrecen és régiója: FM 94.4 MHz (új) Kisújszállás és régiója: FM 103.2 MHz Miskolc és régiója: FM 90.4 MHz Mezőkövesd és régiója: FM 102.1 MHz Nyíregyháza és régiója: FM 100.5 MHz Záhony és régiója: FM 90.4 MHz Interneten online is hallgatható az adás.
Hálaadás a megújult templomért Csökmőn
okt 17
2011
Az ünnepség a vendéglelkészek bevonulásával kezdődött, majd Derencsényi István főjegyző igehirdetésével folytatódott. Nagy Zsolt esperes is szólt a gyülekezethez, majd megáldotta az új templomi berendezéseket. A szép számmal megjelent vendéglelkészek egy-egy igével kértek áldást a csökmői gyülekezetre, a megújult templomra. Kovács Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés tagja, és Varga József, polgármester is méltatta a pályázati pénzből, a lakosság és az elszármazottak adakozásából megvalósult munkálatokat.
Tánc korlátok nélkül
okt 12
2011
A hétvégén Budapesten rendezték meg a fogyatékossággal élők nemzetközi táncversenyét. A Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona két kategóriában is első helyezést ért el a versenyen: a kerekesszékes tánc kategóriában és a páros táncban.
Református Nőszövetségi Találkozó Martfűn
okt 11
2011
2011. október 2-án a Nagykunsági Egyházmegye éves Nőszövetségi Találkozójára került sor Martfűn, a református templomban, 170 fő részvételével.
Helytállás és megmaradás
okt 11
2011
A találkozó elsődleges célja az volt, hogy összefogja a Kárpát-medence kilenc református egyházkerületének szakmisszióit, illetve a gyülekezeti missziókat. Több mint százharminc segítő szakember tanácskozott négy napon át a berekfürdői Megbékélés Házában. A szekció-, illetve plenáris üléseken, műhelyfoglalkozásokon a missziói munkások részletesen megtárgyalták az őket érintő kérdéseket. A konferenciára több neves szakembert; teológusokat, pszichológusokat is meghívott a rendező Református Missziói Központ.
Zenés est a Magdaléneumban
okt 11
2011
Az őszi szezon idén igen hangulatosan kezdődött a nyíregyházi Magdaléneum-Fogyatékosok Református Ápoló, Gondozó Otthona – lakói számára. Október 8-án szombaton este igazi színházi élményben lehetett részünk, amikor megérkeztek intézményünkbe a vendégművészek: Vágó Bernadett – az Operett Színházból és Nagy Sándor – a Madách Színházból.