Megújul a Dóczy Gimnázium
aug 18
2011
Felújítás és bővítés alatt a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnázium. A Tiszántúli Református Egyházkerület európai uniós pályázaton, több mint 300 millió forintot nyert el a renováláshoz, a fennmaradó tíz százalékot az oktatási intézménnyel közösen biztosította.
Húsz éves évforduló Törökszentmiklóson
aug 09
2011
A Törökszentmiklósi Református Egyházközség 2011. szeptember 4-én vasárnap délután négykor ünnepi istentiszteleten ad hálát református iskolája elmúlt húsz évéért és az óvoda megnyitásáért.
Ünnepi istentisztelet Fehérgyarmaton állampolgársági eskütétellel
aug 09
2011
Csodálatos ünnepi alkalomra került sor vasárnap délelőtt a fehérgyarmati Református Műemlék Templomban. A IX. Gyarmati Vigasságok városi rendezvény keretén belül megtartott ünnepi istentiszteleten több mint 40 határon túli magyar tette le az állampolgársági esküt, miután elnyerték a kettős állampolgárságot. Az eskütételnél jelen volt Jakab István, a magyar Országgyűlés alelnöke is.
II. Tiszakóródi Énekkari Találkozó
aug 08
2011
Zsúfolásig megtelt a Tiszahát eme remekbeszabott és egy élő gyülekezetnek otthont adó kis műemléktemploma. A Tiszakóródiak immár másodszor rendezték meg ezt a nagyon is igényelt találkozót, hogy a saját gyülekezeteikben áldozatosan és nagy buzgósággal szolgáló énekkarok, kórusok bizonyságát adják Istenhez való ragaszkodásuknak és az éneklés iránti szeretetüknek.
Hitmélyítés és népművészet
aug 07
2011
„Ha az Úr nem építi a házat hiába fáradoznak az építők”  a Zsolt 127. része volt az alapige 2011. Július 10-én, a XVI. Nemzetközi Népművészeti Tábort megnyitó ünnepi istentiszteleten, ahol Dr. Fekete Károly szolgált.
Új korszak kezdődik a debreceni református felsőoktatásban
aug 04
2011
A keresztyén értékeket kell képviselniük a leendő lelkészeknek, tanítóknak és kommunikátoroknak – hangsúlyozta Fekete Károly a Debreceni Református Hittudományi Egyetem új rektora. Az egyetemi tanárt Schmitt Pál köztársasági elnök bízta meg a rektori feladatok ellátásával a Sándor-palotában július 27-én. A kisvárdai születésű professzor augusztus 1-jén vette át a hivatalt Fazakas Sándortól, aki két teljes cikluson keresztül vezette az egyetemet.
Református felajánlás – katonai segítségnyújtás – afgán öröm
aug 01
2011
Teljes mértékben felhasználásra és kiosztásra került az Afganisztánban szolgáló Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport református tábori lelkésze és a CIMIC (civil-katonai együttműködés) által, még a felkészítés alatt összegyűjtött különböző civil és református egyházi felajánlásokból származó humanitárius segélyanyag.
Bővült a létavértesi szociális szolgálat
júl 30
2011
Több mint 200 millió forintból fejlesztette Létavértesen a szociális szolgáltatásokat a Vértesi Református Egyházközség. Az új konyha 300 fő étkezését biztosítja a térségben valamint felújították a támogató szolgálat meglévő épületét.
Fekete Károly az új rektor a hittudományi egyetemen
júl 27
2011
Fekete Károly egyetemi tanárt bízta meg Schmitt Pál köztársasági elnök a rektori feladatok ellátásával a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen. Az új rektor a Sándor-palota Tükörtermében vette át megbízólevelét a köztársasági elnöktől.
Harangszentelés Gemzsén
júl 25
2011
Ünneplő sokaság gyűlt össze 2011. július 23-án, szombaton délután a Gemzsei Református Templom kertjében, ahol virágokkal, kendőkkel feldíszítve állt az új 420 kg-os harang, melyet Kovács Zsigmond adományozott. Ez az ünnepi alkalom Bölcskei Gusztáv püspök áldó szavaival kezdődött, majd a Szabolcs-Beregi Egyházmegye lelkészei járultak a haranghoz és kérték rá, és a gyülekezetre Isten áldását. Ezután a harang elfoglalta méltó helyét a toronyban, a gyülekezet pedig énekszóval bevonult a templomba, ahol Isten igéjét Bölcskei Gusztáv hirdette közöttünk.