Krízisétkeztetés Debrecenben
nov 08
2012
Szombatonként ebédet osztanak a hajléktalanoknak a debreceni református nappali melegedő munkatársai. November 1-jétől református gyülekezetek, vállalkozók és civil szervezetetek segítségével ebédet oszt a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség „Reménysugár” Hajléktanok Nappali Melegedője. November 10-én, 14 órától a Nagyállomásnál, 14:30-tól a volt Meteor mozi előtt, 15 órától pedig a Pallagi úti szociális otthonnal szemben lévő parkolóban osztják az ételt.
Szerkezetkész az új debreceni templom
nov 06
2012
Befejezték idén az építési munkálatokat az új épülő debreceni templomnál. A Cívis város százhúsz férőhelyes templomát a Lencztelepen építik fel. Idén megépítették a teljes épületszerkezetet, hogy 2013-ra a belső kivitelezési munkák maradjanak. Eddig több mint negyven millió forintba került a beruházás, 24 millió forinttal a tiszántúli egyházkerület, 16 millió forinttal az egyházmegye támogatatta az építést, gyülekezeti tagok csaknem 4 millió forintot adományoztak.
Átadták a felújított hódmezővásárhelyi református ótemplomot
nov 05
2012
Hálaadó istentisztelet keretében adták át a csaknem háromszáz éves hódmezővásárhelyi református ótemplomot, az alföldi város legrégebbi műemlékét.
A képek mögött ott van az evangélium
nov 05
2012
Országos ökumenikus fotókiállítás nyílt a kisújszállási református templomban; a tárlaton több mint félszáz, elsősorban vallási témájú képet tettek közszemlére.
Nemzeti Emlékhely
nov 05
2012
Emlékoszlopot állítanak annak, hogy a Debreceni Református Kollégium és Nagytemplom Nemzeti Emlékhely lett.
Kincses-Ház Multifunkciós közösségi tér létrehozása az Új Széchenyi terv keretében
nov 05
2012
A Mátészalka Kertvárosi Református Egyházközség 50 millió forint uniós támogatást nyert,  „A régiós civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek fejlesztése” című pályázati kiíráson. A projekt összköltsége bruttó 64 973 308 Ft, a támogatás intenzitása 78,055027%, a támogatás mértéke 50 714 932 forint.
Uniós támogatással, a fogyatékkal élőkért Hajdúböszörményben
nov 05
2012
Új távlatok nyíltak a fogyatékkal élők érdekében végzett tevékenységben Hajdúböszörményben. Kibővült, korszerűsödött a Kálvin János Református Szociális Szolgáltató Központ épülete. Modern, teljes körűen akadálymentesített tér jött létre hetek alatt, egymással párhuzamosan valósulva meg az épület kivitelezése, a tárgyi feltételek biztosítása és a szakmai munka kidolgozása.
"Csak Istennél csendesül el a lelkem"
nov 01
2012
Miért engedte Isten? Miért pont őt vette el? Emberségünkből adódik ez a kérdés, ha szerettünket veszítjük el. Én is feltettem.
Emlékezésből a jövőbe tekintés
okt 30
2012
A reformáció jó alkalom arra, hogy magunkat értékeljük át – mondta a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. Bölcskei Gusztáv a reformáció emléknapja alkalmából azt hangsúlyozta ilyenkor azt kell megvizsgálni, hogy a reformáció által megfogalmazott igényes Krisztuskövetésben hol tartunk egyénileg, a gyülekezeteinkben és az egyház egészében.
NULL
Reformáció a Kárpát-medencében
okt 30
2012
A Kárpát-medencei Református Rádiók közös műsora a Határtalant a reformációval foglalkozott. Teológia professzorokat és történészéket kérdeztek Kárpátalján, Erdélyben, Felvidéken és az anyaországban. Az összeállításban megszólal Dienes Dénes, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia professzora, Kész Géza kárpátaljai történész, Molnár János, a komáromi Selye János Egyetem Református Teológiai Karának dékánja valamint Buzogány Dezső kolozsvári teológiai tanár. Az összeállítást itt meghallgathatja. Audió betöltése... ❮❯Beágyazás