Hajrá spanyolok!
jún 28
2012
Már most focistának készülnek, vagy egyszerűen csak szeretik futballt a Debreceni Református Kollégium Óvodájának kicsinyei. Természetesen nézik az Európa Bajnokságot is a tévében. Ki a spanyoloknak szurkol, ki az olaszoknak. Hogy miért természetes? A Debreceni Református Kollégium Óvodája az elsők között csatlakozott a 2010-ben indult, az MLSZ támogatásával működő Bozsik-programhoz, a nagycsoportos, 6-7 éves gyerekek azóta „hivatásszerűen” rúgják a labdát.
A Nőszövetség a gyülekezet édesanyja
jún 27
2012
Még sosem gyűlt össze annyi asszony a debreceni Nagytemplomban, mint múlt pénteken a Tiszántúli Református Egyházkerületi és a Királyhágómelléki Református Egyházkerületi Nőszövetségek közös konferenciáján, amelyen körülbelül 2100-an vettek részt.
Eltemették Lipták Andrást
jún 27
2012
2012. június  11-én, életének 77. évében elhunyt Lipták András akadémikus, Széchenyi-díjas szerves kémikus, a szénhidrát és az immunkémia neves kutatója. A Debreceni Református Kollégium Baráti Körének egykori elnöke, a Kossuth Lajos Tudományegyetem, ma Debreceni Egyetem egykori rektora, az MTA Debreceni Területi Bizottsága és az OTKA hajdani elnöke a hazai és a nemzetközi tudományos élet neves személyisége volt.
Zöldülő lábnyomok – környezetvédelemről kisiskolásoknak
jún 27
2012
Végéhez közeledik a Túrkevei Református Egyházközség „Zöldülő lábnyomok” című európai uniós projektje.
Felújításra szorul a debreceni Nagytemplom
jún 26
2012
A külső homlokzatot szeretné felújítani a református egyházközség, valamint új kiállításokkal megnyitná a Keleti tornyot a látogatók előtt. A Debrecen-Nagytemplomi Egyházközség pályázatot nyújtott be, hogy uniós pénzből már jövő tavasszal elkezdhessék a munkálatokat.
"Nyugodt szívvel nyitjuk ki"
jún 26
2012
Több mint 27 millió forintból újították fel a Nagyrábéi református templomot. A június 23-án tartott hálaadó ünnepi istentiszteleten az új gyülekezeti házért és a parókiáért is hálát adtak.
Hídépítő összetartozás
jún 25
2012
A szeretet és a hűség – ez lehetne a jelmondata a Kárpát-medencei Református Általános Iskolák találkozójának, amelyet június 22-e és 24-e között Kunhegyesen, Kunmadarason és Tiszafüreden tartottak. Első alkalommal hívták ugyanis a tapasztalatcserére is lehetőséget nyújtó, kapcsolatépítő szakmai találkozóra a Kárpát-medencei református általános iskolák képviselőit, akik közül mintegy százan vettek részt a háromnapos, háromhelyszínes összejövetelen.
100 éve szentelték fel
jún 22
2012
100 évvel ezelőtt szentelték fel a dombrádi református templomot. Ebből az alkalomból hálaadó istentiszteletet tartottak vasárnap a településen, ahol Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke igehirdetésében kiemelte: „jó annak a templomnak, amelynek számon tartják a születésnapját, mert az azt jelenti, hogy a fiatalok és idősek tudják mire jó és mire való a templom”.
Debrecenben lépett fel a Southminster Ringers
jún 22
2012
Az amerikai Pittsburgh-i Presbiteriánus Gyülekezet „Southminster Ringers” elnevezésű csengettyű együttes idén nyáron közép-európai turnéra indult. Hajdú-Bihar megyébe tervezett három fellépésük közül csupán egy volt nyilvánosan látogatható; a másik két koncertjükkel a tiszalöki és a debreceni börtönben lévő rabok hétköznapjait kívánják színesíteni.
A Generális Konvent záró nyilatkozata
jún 20
2012
A Kárpát-medencei magyar református egyházak, egyházkerületek és egyházmegyék tanácskozó testülete a Generális Konvent sorrendben hetedik ülését a Dunántúli Református Egyházkerület meghívására Szombathelyen tartotta 2012. június 19-én és 20-án. A tanácskozáson részt vettek a diaszpóra képviseletében az amerikai és a nyugat-európai magyar reformátusok képviselői is.