Meglepetések sorozata a ma esti Bach-ünnepen a Nagytemplomban
márc 23
2018
Március 21-én vette kezdetét a Bach Mindenkinek Fesztivál Debrecenben – 12 órakor a Fórum Bevásárlóközpontban játszottak a világhírű zeneszerző műveit a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói, hogy a komolyzenét valóban közelebb vigyék az emberekhez. A zenei fesztivál tetőpontjaként a ma esti Nagytemplomi koncertet tartják számon a szervezők: éppen ezért meglepetésekre is számíthat a közönség!
DOMINICA PALMARUM - Virágvasárnap ünnepén Debrecenben
márc 23
2018
A nagyhetet megelőző vasárnapon – virágvasárnap – Jézus diadalmas jeruzsálemi bevonulását ünnepeljük. Idén március 25-ére esik ez a mozgó ünnep. 
Szamosszegi kiszállás
márc 20
2018
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem 14 bátor hallgatója három autóval útnak indult a szamosszegi gyülekezetbe március 18-án, hogy bizonyságot tegyenek és hirdessék Isten örömöt adó üzenetét.
DRHE Egyetemi Kollégium - Maróthi György Kollégium energetikai korszerűsítése
márc 20
2018
Befejeződött a DRHE Egyetemi Kollégium - Maróthi György Kollégium energetikai korszerűsítése! A 90,00 millió Ft összköltségvetésű beruházásban a DRHE Egyetemi Kollégium - Maróthi György Kollégium energetikai korszerűsítése valósult meg 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatás mellett.
Megjelent az Igazság és Élet 2018/2 száma
márc 19
2018
Megjelent az Igazság és Élet 2018/2 száma, amely április-május-június hónapokra (Húsvét első napjától kezdődően Szentháromság után 4. vasárnapig) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, ifjúsági bibliaórához. 
Isten elhívásával a katedrán
márc 19
2018
Pedagógusként és presbiterként a fiatalok hitbéli nevelését, és a gyülekezet gyarapítását tartja fontosnak Pataki József. A matematika-fizika szakos tanár a Hajdúhadházi Református Egyházközség presbitere, és a gyülekezet fenntartásában működő Rózsai Tivadar Református Általános Iskola pedagógusa. 
Kossuth-díjat kapott Berkesi Sándor karnagy - hanganyaggal
márc 15
2018
A nemzeti ünnepen Kossuth-díjat vehetett át Berkesi Sándor, a Debreceni Református Kollégium Kántusának vezetője, a Tiszántúli Református Egyházkerület nyugalmazott zenei igazgatója, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docense.
Református kitüntetettek - 2018. március 15. alkalmából - hanganyagokkal
márc 15
2018
A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából idén is állami kitüntetéseket adnak át. A reformatus.hu összeállításában olvashatunk a református díjazottakról.
„Mindenért hálát adjatok…” - hanganyaggal
márc 15
2018
A Nyírpazonyi Református Gyülekezet Temploma megtelt a hatalmas Istent magasztaló hálaének zenéjével, amikor 2018. március 8-án délután istentiszteletre gyűltünk egybe. Örömmel fogadtuk a meghívott vendégeket, egyházi és világi elöljáróinkat, és minden, az örömben velünk osztozó kedves testvérünket, hogy imádságos közösségben, Istennek hálát adva zárhassuk azt a nagy beruházást, amely az elmúlt esztendőben indult, s idén tavasszal szép eredménnyel zárult az egyházközség fenntartásában működő Simeon Szociális Szolgáltató Központ épületegyüttesén.
Mélyből a magasba
márc 14
2018
Emberi példa. Nehéz lelki megpróbáltatásokon kellett keresztülmennie Csuri Istvánné Eszternek ahhoz, hogy megtalálja Istent, és hogy az ő vezetésével élhessen nyugodtabb, boldogabb életet. A debrecen-bánki református gyülekezet gondnoka mély depresszióból lábalt ki az Úr segítségével, és lett idővel a gyülekezet vezetőjének elsődleges támogatója.