Reformáció 500 a Debreceni Virágkarneválon
aug 18
2017
Különleges installációval készül a Tiszántúli Református Egyházkerület a Debreceni Virágkarneválra a reformáció 500. és a Magyar Református Egyház alapításának 450. évfordulója alkalmából. Az alkotás – amelyet Pikó Sándor képzőművész készít – augusztus 20-án a Nagytemplom előtt lesz látható egész nap.
Vakációs Bibliatábor a Tégláskerti Református Gyülekezetben
aug 18
2017
2017. július 10-14-ig Vakációs Bibliatábort tartottunk a Tégláskerti Református Gyülekezetben. Istennek legyen hála, 86 gyermek jelentkezett erre a hétre. A foglalkozásokat 3 korcsoportban tartottuk.
Konfirmáció a Körösnagyharsányi Református Egyházközségben
aug 15
2017
A Körösnagyharsányi Református Egyházközségben több év után most először volt konfirmáció. 
Virágkarnevál a reformáció jegyében
aug 14
2017
Minden évben augusztus 20-án rendezik meg a debreceni virágkarnevált, amely látványos táncos, és akrobatikus produkciók, valamint szebbnél szebb virágkocsik kíséretében vonul végig a városon. Az idei karnevál azonban részben más lesz, mint az eddigiek, mivel a programsorozatban a reformáció 500 éves jubileumáról is megemlékeznek.
A Vekerinél találkoztak a nevelőszülők és a gyerekek
aug 11
2017
Immár hatodjára rendezték meg a református nevelőszülők találkozóját, melyre mintegy ötszáz résztvevő érkezett - számolt be a dehir.hu.
Segíts iskolatáskával!
aug 11
2017
Javában zajlik már a Magyar Református Szeretetszolgálat iskolakezdési kampánya: augusztus 31-ig várják az új vagy használt, de még jó állapotú iskolatáskákat és tanszereket. Az adománygyűjtésről Kőrösi-Gilicze Rékával, a szervezet kommunikációs vezetőjével beszélgettek a reformatus.hu-n.
Filmre vett reformáció
aug 10
2017
Közös városnéző séta Kálvinnal és szívszorító emberi történetek két percbe csomagolva.  Kiválasztották a Reformáció 500 “Az én reformációm” című kisfilm pályázatának nyertes filmjeit, melyekből kiderül: milyen sok jelentéssel bírhat a reformáció üzenete.
A Szentírás vándorútja a Nyíregyháza-Sóstói Református Egyházközségben
aug 09
2017
A Nyíregyháza-Sóstói Református Egyházközségbe 2017. július 30- án érkezett meg a Vándorbiblia. A Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség esperes-lelkipásztorának vezetésével, mintegy harminc fős gyülekezeti küldöttség érkezett a délutáni istentiszteletünkre.
Legyél te is reformátor! - Vakációs bibliahét Hajdúsámsonban
aug 09
2017
Tizenegyedik alkalommal rendezett nyári bibliatábort a gyerekeknek a Hajdúsámsoni Református Egyházközség, augusztus 1-4. között. A négy napos rendezvényen mintegy száz gyermek vett részt, és mintegy negyven fős önkéntes csapat segítette a szervezők munkáját.  
Reformátusként az El Caminón
aug 09
2017
Mintegy 800 kilométert gyalogolt szűk egy hónap alatt az El Caminón Molnár Katalin, a Hajdúböszörmény Kálvin téri Református Egyházközség fiatal tagja. A zarándoklaton megismerhette saját határait, béketűrését, alkalmazkodási készségét és kitartását. De talán ami a legfontosabb, hogy nap mint nap megtapasztalta a Teremtő gondviselő jelenlétét.