Esperesi elköszönés és új esperes beiktatása a Nagykunságban
ápr 25
2017
Kettős ünnepi alkalomra került sor 2017. április 23-án, vasárnap 15 órától a karcagi református nagytemplomban. A nagyszámú gyülekezet előtt egyházmegyei közgyűlést tartottak a nagykunsági reformátusok, amelyen előbb Beszterczey András nyugalomba vonult esperestől köszöntek el, majd ezt követően Koncz Tibor megválasztott esperes beiktatása következett. 
Egy szempillantásnyi idő
ápr 25
2017
Élettörténetek találkozási pontjává vált a Hajdúvidéki generációk közti találkozó napja 2017. április 22-én Hajdúböszörményben. A Bocskai téri gyülekezet szervezte meg a találkozót a Hirdesd az Igét! programsorozat keretében.
A Szentírás vándorútja a Tiszabecsi Református Egyházközségben
ápr 25
2017
Április 22-én megérkezett gyülekezetünk közösségbe az év elején útjára indult Vándorbiblia. E különleges Szentírást mindenképpen szerettük volna, ha a hittanos gyerekek is megtekinthetik. 
A Szentírás vándorútja a Kispaládi Református Egyházközségben
ápr 24
2017
2017. április 19-én a délutáni órákban a botpaládi gyülekezet küldöttsége által megérkezett a kispaládi gyülekezet közösségébe a Vándorbiblia. E zord és télies tavaszi napon csak egy maréknyi, ám annál lelkesebb csapat gyűlt össze, hogy együtt közösen legyünk részesei ennek az áldott pillanatnak. Az előírt liturgiát követve készültünk a kijelölt igeszakaszok olvasására, melyet gyülekezeti tagjaink- kicsik és nagyok egyaránt- olvastak fel. Az örökkévaló Isten áldása kísérje tovább e Szentírás útját.
Családterápiás konferencián jártunk Debrecenben
ápr 24
2017
Debrecenben, a Kölcsey Központban rendezték meg április 21-23. között a Magyar Családterápiás Egyesület XXXI. vándorgyűlését, melynek a fő témája „A család, mint a lelki egészség bölcsője” volt.
A Szentírás vándorútja az Uszkai Református Egyházközségben
ápr 24
2017
"Ezt a történetet már olvastuk!"- kiáltott fel boldogan az első osztályos Simon Lacika, aki a gyülekezet előtt édesanyjával együtt olvasott fel Uszkában a Vándorbiblia kijelölt szakaszából. Áldott az, amikor a gyermekek Bibliát olvasó szüleik nyomában járnak. Isten áldja a Vándorbiblia útját gyülekezeteinkben.
Szavalóverseny a Reformáció 500. évfordulója tiszteletére
ápr 21
2017
A Tőkés László Alapítvány a Reformáció 500. évfordulója tiszteletére szavalóversenyt hirdetett meg. A versenyt a Nemzeti Együttműködési Alap, önkormányzatok, vállalkozók és magánszemélyek is támogatták.
A Szentírás vándorútja a Magosligeti Református Egyházközségben
ápr 21
2017
2017. április 20-án Magyarország második legkeletibb községében, Magosligeten járt a Vándorbiblia. 
II. Cigánymissziós lelkésztalálkozó
ápr 20
2017
Március 30-án második alkalommal rendezték meg a cigánymissziós lelkésztalálkozót a debreceni Esperesi Hivatalban.
A Szentírás Vándorútja Botpaládi Református Egyházközségben
ápr 20
2017
2017. április 18-án délután 5 órától ünnepi istentiszteletre került sor a Botpaládi Gyülekezeti terembe, ahová a Sonkádi gyülekezet küldöttségével együtt megérkezett a Vándorbiblia is.