A Szentírás vándorútja a Szabolcsveresmarti Református Egyházközségben
jún 14
2017
Június 13-án megérkezett gyülekezetünkbe a január 1-én útjára indított Szentírás. 
TÁJÉKOZTATÓ - iskolagyümölcs-szállítási ajánlathoz
jún 14
2017
Az iskolagyümölcs-program végrehajtásáról szóló 29/2017. (VI.7.) FM rendelet (R.) alapján a Tiszántúli Református Egyházkerület mint fenntartó (4026 Debrecen, Kálvin tér 16). az alábbi intézmények tekintetében vár ajánlatokat:
Nagykunsági lelkésztalálkozó
jún 14
2017
Berekfürdőn lelkésztalálkozón vehetett részt egyházmegyénk szolgáló kara, mely kezdeményezést a Hirdesd az Igét! program keretein belül örömmel fogadtunk. 
Reformáció 500 - Gyerek és Ifjúsági Konferencia Létavértesen
jún 13
2017
A Vértesi Református Egyházközség a Reformáció 500. évfordulója alkalmából 2017. június 2-tól a bihari jurtatábor területén egy háromnapos gyerek és ifjúsági konferenciával ünnepelte a jubileumi eseményt az ifjúság körében. 
A Szentírás Vándorútja a Tornyospálcai Református Egyházközségben
jún 13
2017
A Vándorbiblia május 28-án járt a Tornyospálcai Református Egyházközségben. Az alkalmon százötvenen voltak - az istentiszteletet követően készült az alábbi fotó. "Vedd és olvasd!" 
Kamarai elnökök látogatása Fekete Károly püspöknél
jún 13
2017
A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Miklóssy Ferenc meghívta az ország valamennyi megyei és megyei jogú városi kamarájának elnökeit, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, dr. Parragh Lászlót Debrecenbe 2017. június 8-án. A találkozó elsődleges célja a kamarák jövőjéről történő tanácskozás volt.
Létkérdések kiállítása
jún 12
2017
Mit üzenne korunknak Bethlen Gábor, Hatvani professzor vagy Ady Endre? Milyen élettapasztalat szűrhető le Árva Bethlen Kata végrendeletéből? Ezekre a kérdésekre is igyekszik választ adni a Protestáns üzenetek című kiállítás, amely a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárában látható október 31-ig. A kiállításról Gáborjáni Szabó Botond kurátort, a Tiszántúli Református Egyházkerület gyűjteményi igazgatóját kérdeztük.
Re:formálj! – a reformáció jegyében zajlik az idei Csillagpont
jún 09
2017
„Kapcsolatainkban, munkahelyünkön és környezetünkben ma is szükségünk van megújulásra” – hangsúlyozta Mező Misi a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó sajtótájékoztatóján. Július 25. és 29. között Debrecenben rendezik meg a Csillagpontot, mely a reformáció emlékévének legnagyobb református ifjúsági rendezvénye. Csütörtökön este a Dürer-kertben bemutatták a több száz lelki, kulturális és zenei programot kínáló találkozó témáját, előadóit és nagyszínpados fellépőit.
Új intenzív ágyak a hívek adományából
jún 09
2017
Az idei Ökumenikus Imahét debreceni alkalmainak perselyadományait ajánlották fel az egyházak a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának. A támogatásnak köszönhetően két vadonatúj, modern intenzíves ággyal bővül a gyermek intenzív osztály.
A hit, a szeretet és a reménység hangjai - harangszentelés Hajdúnánáson
jún 09
2017
Új harang került a hajdúnánási református templom tornyába, melyet felszentelését követően június 5-én emeltek végleges helyére a két testvére mellé. A több mint 600 kg harang Gombos Miklós őrbottyáni harangöntő mester munkája. A harangot a reformáció 500. és a Hajdúnánási Református Egyházközség és a Református Közoktatás 400. évfordulójának tiszteletére öntötték.