Isten Krisztusban mindent nekünk ajándékozott - hálaadó istentisztelet - június 24.
jún 27
2017
„Isten Krisztusban mindent nekünk ajándékozott, éppen ezért lehet üdvbizonyosságunk, hiszen nincs olyan erő, sem fizikai, sem szellemi, amely elválaszthatna minket Isten szeretetétől” – hangsúlyozta Fekete Károly tiszántúli püspök a debreceni Nagytemplomban június 24-én elmondott igehirdetésében. 
Megjelent és kapható a Második Helvét Hitvallás új fordítása
jún 27
2017
A Bullinger által írt, a svájci egyházak által 1566-ban elfogadott Második Helvét Hitvallás a Heidelbergi Káté mellett a magyar református egyház hitvallási irata, a Szentírás alapján álló református hitünk szabatos kifejtése. A hitvallást 450 éve, az 1567-es debreceni zsinaton fogadták el elsőként hazánkban. 
Jótékonysági koncert Szamosszegen
jún 27
2017
Lélekemelő és szívmelengető élményben volt része mindannyiunknak, akik részt vettünk 2017. június 10-én a szamosszegi templomban tartott jótékonysági esten. Az eseményt gyülekezetünk két fiatal tagja nyitotta meg hangszeres játékával.
ÜNNEPI NYILATKOZAT
jún 26
2017
A Magyar Református Egyház Közös Zsinatának ünnepi nyilatkozata, melyet 2017. június 24-i debreceni ülésén fogadott el.
Roma társadalomismeret szakirányú továbbképzési szak
jún 26
2017
A DRHE Felnőttképzési Központja várja a jelentkezőket a Roma társadalomismeret szakirányú továbbképzésre. 
A Szentírás vándorútja a Rétközberencsi Református Egyházközségben
jún 26
2017
Hálát adunk Istennek ezért az alkalomért, a kis Ajaki Református Egyház küldöttsége Lelkipásztoruk és Gondnokuk vezetésével érkeztek hozzánk június 22-én. 
Hollandiába látogatott Fekete Károly püspök
jún 26
2017
2017. június 20. és 22. között hivatalos látogatást tett Hollandiában Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyháza Zsinata lelkészi alelnöke. A püspöki látogatás a reformáció 500. évfordulójának megünnepléséhez kapcsolódott.
A Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség XXIV. Egyházkerületi konferenciája
jún 25
2017
2017. június 24-én konferenciát tartott a Kárpát-medencei nőszövetség a reformáció ötszáz éves és a református egyház megalakulásának négyszázötven éves évfordulójának, valamint a Kárpát-medencei nőszövetség huszonöt éves újraalakulásának alkalmából a debreceni Kistemplomban.
Megerősített hitvallási közösségben
jún 25
2017
Hitvalló közössége megalakulásának és a Második Helvét Hitvallás elfogadásának 450. évfordulóján ünnepi zsinatot tartott a Magyar Református Egyház 2017. június 24-én Debrecenben. Az alkalmon elfogadták a hitvallás új magyar fordítását, valamint a kanadai és a luxemburgi református diaszpóra is csatlakozott a határokon átívelő zsinati közösséghez.
Elfogadták a Második Helvét Hitvallás új fordítását a magyar reformátusok
jún 24
2017
Létrejöttének 450 évvel ezelőtti mérföldkövére emlékezett a magyar reformátusság június 24-én Debrecenben. A Magyar Református Egyház közös zsinati ülésén elfogadták a Második Helvét Hitvallás, a közösség egyik alapvető hitvallási dokumentumának új fordítását, valamint a kanadai és a luxemburgi református diaszpóra is csatlakozott a határokon átívelő zsinati közösséghez.