XI. Tiszántúli Református Jótékonysági bál - Támogatóink
feb 15
2018
Köszönjük az alábbi támogatóknak a segítséget, akik nélkül nem jöhetett volna létre a XI. Tiszántúli Református Jótékonysági Bál:
Álljunk ki a kisebbségben élő magyar közösségekért!
feb 15
2018
A határon túl élő magyar embereket és közösségeket számtalan jogsértés éri a mai napig is. Az Európai Unióban egyelőre nincs átfogó kisebbségvédelmi szabályozás, pedig nagyjából 50 millióan tartoznak valamely őshonos nemzeti kisebbséghez. Egész Európát tekintve – a 47 államban – összesen 340 történelmi kisebbség él, létszámuk meghaladja a 100 milliót, vagyis minden hetedik európai polgár valamely történelmi kisebbség vagy etnikum tagja.
A Tiszántúli Református Egyházkerület intézményeinek projektjei
feb 14
2018
Az alábbi projektek valósultak meg az elmúlt időszakban a Tiszántúli Református Egyházkerület intézményeiben:
Svájcba látogatott Fekete Károly püspök és Gáborjáni Szabó Botond gyűjteményi igazgató
feb 14
2018
A 2018. február 5-7. között megtartott látogatás során ünnepélyesen kiállították Genfben, a Reformáció Nemzetközi Múzeumában, azt a XVI. századi Bibliát, mely a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárának tulajdona. A püspök Bernben megbeszélést folytatott Gottfried Locherrel, a Svájci Protestáns Egyházak Szövetsége elnökével is.
Nemzetközi focigála Nyírbátorban
feb 14
2018
Az Arany Sárkány Focisuli hétvégén rendezte nemzetközi gáláját Nyírbátorban.
26. Ökumenikus Világimanap
feb 13
2018
A Tiszántúli Ref. Egyházkerületi Nőszövetség szervezésében 26. alkalommal rendezzük meg a „Ökumenikus Világimanapot”, a baptista, evangélikus, görög katolikus, római katolikus és református testvérekkel együtt, minden évben más-más felekezet templomában.
Kövesse továbbra is a TTRE híreit a Facebook oldalunkon
feb 13
2018
Nem akar lemaradni Facebookon a híreinkről? Megmutatjuk, hogy mit kell tennie!
Győzteseket hirdettek a Reformáció 500.1 kortárs irodalmi pályázaton
feb 13
2018
Megszületett a zsűri döntése a “Reformáció 500.1” című kortárs irodalmi pályázat nyerteseiről. A Reformáció Emlékbizottság felhívására közel 70 lírai és epikai alkotás érkezett.
A Szentlélekbe kapaszkodva
feb 13
2018
Emberi példa. Megpróbáltatásokkal teli az az út, amelyen Molnár Gyula és felesége jár hitre jutásuk óta. A debrecen–lencztelepi gyülekezet gondnoka és családja azonban nem elfordul Istentől a nehézségek hatására, ahogy többen is tennék, hanem hitében még inkább elmélyül, mert mindannyian látják azt, amit csak kevesen: a bajokban az isteni csodát.
„Mindenkinek adjátok meg a tiszteletet: a testvéreket szeressétek, az Istent féljétek!”
feb 12
2018
Dicsőítés, bizonyság, megbékélés, de legfőképpen tisztelet – ezúttal a Budapest-Deák téri evangélikus templomban gyűltek össze e szavak jegyében öt protestáns egyház, az evangélikus, a baptista, a metodista, a pünkösdi és a református felekezetek képviselői, a 3. Protestáns Cigánymissziós Találkozón. „Tiszteld…” – hangzott az esemény vezérszava, melynek jótékony árnya alól nem tudtunk kibújni a nap folyamán – 450 testvér nevében mondhatom, hogy nem is akartunk.