Hirdesd az igét!
Hirdesd az Igét! Mezőtúron
2015. szeptember 27-én a „Hirdesd az Igét!” program keretén belül iskolai missziói napot tartott a Nagykunsági Református Egyházmegye oktatási intézményeinek pedagógusai számára.
Körbe és kockába
Az épületek falai, a szabályok, a csengetések a rendről üzennek, a gyerekzsivaj, a kitaposott kőlépcső, a kávé illata a tanáriban életteret teremt az iskolában.
Hirdesd az Igét! Törökszentmiklós
2015. szeptember 11-én általános iskolai szakmai napon vehettünk részt Törökszentmiklóson a Bethlen Gábor Református Általános Iskolában a Hirdesd az Igét! program keretén belül a Nagykunsági napok programsorozat első állomásaként.
Hirdesd az Igét az iskolákban
A Hirdesd az Igét! program keretében az iskolában végzett szolgálatok kerülnek előtérbe. A szeptember- októberben zajló programoknak a nagykunsági Református Egyházmegye ad otthont. 
Hirdesd az Igét! Nőszövetségi konferencia
Egy történet elmesélésével mutatkozott be a Nőszövetség konferenciáján Feketéné Kavisánszki Györgyi. A történet az erők  összefogásának hatalmáról szólt, melyet ha így felemlegetünk, mindenki bólogat, igen, össze kell fognunk, és együttműködve kell tovább mennünk a családban, a munkahelyen, az egyházban. Amikor azonban egy történeten keresztül jut el hozzánk az üzenet – a szívünket változtatja meg, nem csupán az egyetértésünket nyeri el a beszélő.
Hirdesd az Igét! Csillagpont
A biztatatás biztató, ha bizalomból fakad.  Amikor egy csapat szurkoló tábora kivonul, és töretlen lelkesedéssel biztatja a csapatát, akkor a bizalom légkörét teremti meg a csapat köré. Bízik a szurkoló a csapat győzelmében, és ebből a bizalomból merít erőt a küzdelemhez a csapat.
Hirdesd az Igét a Csillagponton
2020-as évek presbiterei. Elköteleződés, felelősségvállalás, szenvedélyes egyházszeretet, hiteles Isten tisztelet jellemzi a presbitert, aki megtapasztalta Isten elhívását a szolgálatra. Érdemes szolgálatot vállalni a Református Egyházban, mert elkötelező, szerethető, Istenét tisztelő közösség, s még inkább azzá válhat, ha a most felnövekvő nemzedékek is így tekintenek rá.
A program következő programjai
A Hirdesd az Igét! programmal találkozhatnak a fiatalok a Csillagponton, de a Szatmári és Szabolcsi Egyházmegyékben is jobban megismerkedhetnek vele. Az ez évi tervekről bővebben ITT olvashatnak.
Konferencia a Bibliáról és kapcsolatfelvétel a Kalotaszegi Egyházmegyével
A gyulai református templom adott helyszínt 2015. május 9-én annak a konferenciának, melynek témája a Biblia tolmácsolásának időszerűsége volt. A rendezvény nyitó alkalma volt a Tiszántúli Református Egyházkerület által 2015-re megfogalmazott „Hirdesd az Igét” programnak.
Tükör által világosan látunk
„A reformáció 500. évfordulójára készülve, egyházkerületünk esperesi karának támogatását magam mögött tudva, ünnepélyesen meghirdetem egyházkerületünkben a 2015. és a 2016. esztendőkre a „Hirdesd az Igét!” – programot, amely nem csak énekli, hogy „Az egyháznak a Jézus a fundamentuma, a szent igére épült fel lelki temploma…” (RÉ 292:1), hanem tusakodik, dolgozik, elmélyül és kreatívan cselekszik azért, hogy hagyományos csatornáinkon és a XXI. század technikai lehetőségeit is bevonva, változatos formában és műfajokban keressük az igei üzenet átadásának módját és eszközrendszerét.” (részlet Fekete Károly püspöki székfoglaló beszédéből)
5. oldal / 6