Melegételosztás a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség „Reménysugár” Hajléktalanok Nappali Melegedőjében
jan 16
2018
A hajléktalanok megsegítését a gyülekezet fiataljai kezdték el 2001-ben: először élelmiszert, ruhát és tisztálkodási szereket osztottak ki, majd később már nem csak a gyülekezet fiataljai, hanem egyre több felnőtt tagja, valamint önkéntes segítők is bekapcsolódtak a szolgálatba.
A Szentírás vándorútja Váncsodi Református Egyházközségben
dec 27
2017
A Váncsodi Református Egyházközség december 23-án várta és fogadta a Vándorbibliát. A Gáborjáni gyülekezet küldöttsége érkezett hozzánk, ahol Nt. Tóth József lelkipásztor szolgát ezen az alkalmon. 
Egy cseppnyi advent
dec 23
2017
A Debrecen-Kossuth utcai Református Egyházközség tagjai gyülekezeti kántálásra indultak.
A mi adventünk Sarkad-belvárosban
dec 21
2017
A várakozás feszültsége és a készülődés izgalma hatottá át decemberi heteinket. Reménységgel e hónap elején, hogy milyen szép alkalmak várnak ránk az év utolsó időszakában, de többet kaptunk, mint gondoltuk. Többet, mert az Isten mindig többet készít és ad, mint azt mi várnánk. Nekünk „csak” meg kellett ezeket látni és ragadni, hogy ténylegesen a miénk legyen a pillanat, az esemény és utána az emlék, melyet senki nem vehet el tőlünk.
A Szentírás vándorútja Bihardancsházi Református Egyházközségben
dec 21
2017
2017. december 19-én érkezett a bihartordai gyülekezet küldöttsége által a Vándorbiblia hozzánk, Bihardancsházára.
A Szentírás vándorútja Sápi Református Egyházközségben
dec 21
2017
2017. december 20-án érkezett a bihardancsházi gyülekezet hozzánk, hogy átadják számunkra a Vándorbibliát, itt Sápon. 
A Szentírás vándorútja a Nagyrábéi Református Egyházközségben
dec 21
2017
„Halljátok meg mind, ti népek, figyeljen a föld, és aki rajta él!” (Mik.1,2) A reformáció 500. évfordulója alkalmá­ból Debrecenben készült az az egyedi köté­sű biblia, amely 2017. január elsején ván­dorútra kelt, és az év végéig eljut a Tiszán­túli Református Egyházkerület valamennyi, összesen 414 gyülekezetébe.
A Szentírás vándorútja a Bakonszegi Református Egyházközségben
dec 20
2017
2017. december 17-én, advent 3. vasárnapján délelőtt 10 órára a zsákai gyülekezet, a furtai gyülekezettel közösen Bakonszegre hozta a Vándorbibliát.
A Szentírás vándorútja a Bihartordai Református Egyházközségben
dec 20
2017
Bihartordára érkezett a reformáció 500. évfordulója alkalmából készült Vándorbiblia. Szívből gratulálok a remek gondolat kitalálójának, elindítóinak. További áldásos ötlethez kívánok jó egészséget.
Tanyasi Karácsony Debrecen-Nagycsere-Halápon
dec 18
2017
Ismét megszervezték a Debrecen-Nagycsere-Halápi Református Missziói Egyházközség és Tanyagondnoki Szolgálata irányításával a Tanyasi Karácsony elnevezésű programot. A program megszervezésében és lebonyolításában több segíteni szándékozó szervezet és személy is rész vett, a helybeli lelkipásztor és a debreceni tábori lelkész, önkormányzati képviselők, szociális munkások, rendőrök, polgárőrök, vadászok és erdészek.