"Mivel tehát nagy főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Isten fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz"
ápr 11
2018
Dr. Fekete Károly püspök úr a Zsidókhoz írt levélből, a 4. rész 14. 15. és 16. versben lévő igével kezdte az igehirdetést, április 7-én Matkóné Cseh Brigitta lelkész beiktatásán: "Mivel tehát nagy főpapunk van, aki áthatolt az egeken Jézus az Isten fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz. Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt."
Az Úrnak adott élet
ápr 11
2018
Minden ember életében vannak mélységek és magasságok. A kérdés az, hogy ki hogyan kezeli és éli meg ezeket. Fekete Lajosné Julianna mindig az Úr kezét fogva járt az úton. Négy gyermeke közül ketten a lelkészi pályát választották. Tragédiákat és mélységeket is megélt, mégis mindig, minden körülmény között megmaradt a hitben. A Téglási Református Egyházközség tagja nem tudja elképzelni az életét hit nélkül. 
Nem múlhat el nyomtalanul a húsvét
márc 31
2018
„Fontosnak tartom, hogy először is házon belül vegyük komolyan az evangéliumot” - Megyesi-Horváth Borbála interjúja Tóth Tamással, a Debrecen – Kossuth Utcai Református Egyházközség lelkipásztorával.
Vezetni és vezetve lenni
márc 29
2018
Az élet minden területén érzi a Teremtő gondviselését Csige Lászlóné. A Nagyhegyesi Missziói Református Egyházközség gondnoka jól látja életében az Úr munkáját, és azon dolgozik, hogy a családjában és a gyülekezetében végzett szolgálatával mondjon köszönetet a Jóistennek.
Emberi történetek a Hajdúvidéki Református Egyházmegye csendeshetén
márc 28
2018
Huszonöt gyülekezetből összesen több, mint kétszázan vettek részt a Hajdúvidéki Református Egyházmegye idei hitmélyítő konferenciáján, Berekfürdőn, március 19-23. között. Fontosak a számok. De  talán még fontosabbak a betűk, melyekből szavak lesznek, s a szavak, melyekből történetek. Emberi történetek.
Lelkészbeiktatás Körösszegapátiban - hanganyaggal
márc 27
2018
Ünnepélyes beiktatási istentiszteleten szolgált Fekete Károly tiszántúli püspök Körösszegapátiban, ahol 2018. március 24-én iktatták be Kurucz Tímeát.  
Szamosszegi kiszállás
márc 20
2018
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem 14 bátor hallgatója három autóval útnak indult a szamosszegi gyülekezetbe március 18-án, hogy bizonyságot tegyenek és hirdessék Isten örömöt adó üzenetét.
Isten elhívásával a katedrán
márc 19
2018
Pedagógusként és presbiterként a fiatalok hitbéli nevelését, és a gyülekezet gyarapítását tartja fontosnak Pataki József. A matematika-fizika szakos tanár a Hajdúhadházi Református Egyházközség presbitere, és a gyülekezet fenntartásában működő Rózsai Tivadar Református Általános Iskola pedagógusa. 
„Mindenért hálát adjatok…” - hanganyaggal
márc 15
2018
A Nyírpazonyi Református Gyülekezet Temploma megtelt a hatalmas Istent magasztaló hálaének zenéjével, amikor 2018. március 8-án délután istentiszteletre gyűltünk egybe. Örömmel fogadtuk a meghívott vendégeket, egyházi és világi elöljáróinkat, és minden, az örömben velünk osztozó kedves testvérünket, hogy imádságos közösségben, Istennek hálát adva zárhassuk azt a nagy beruházást, amely az elmúlt esztendőben indult, s idén tavasszal szép eredménnyel zárult az egyházközség fenntartásában működő Simeon Szociális Szolgáltató Központ épületegyüttesén.
Házasság hete Nyírteleken
márc 8
2018
A Házasság hete egy olyan kezdeményezés, ami 5 kontinens 21 országában van jelen. A házasságra és a család fontosságára akarja felhívni a figyelmet. Minden évben Valentin nap környékén rendezik meg. Településünkön február 17-én, a házasságkötő teremben tartottuk alkalmunkat. A programra azokat a párokat hívtuk, akik szeretik a házasságukat. Tíz pár fogadta el a meghívást. A huszonévesektől kezdve a hetvenesekig minden korosztály jelen volt, de legtöbben a fiatal felnőttek voltak.