A bánatból Isten felé
jún 11
2018
Emberi példa. Egyszerű, munkás, hitét gyakorló családból származik Kovács Imréné Varga Julianna, a debrecen-tégláskerti gyülekezet aktív tagja. Hitében tíz éve erősödött meg igazán, amikor egy, a családban történt szomorú esemény az Istenhez vezette. Azóta érzi, hogy az Úr segítségével minden nehézség könnyebben megoldódik, minden bánat könnyebben elviselhető.
Konfirmandus találkozó Nyírmeggyesen
jún 8
2018
A nyírmeggyesi templomban május 21-én az élő Isten felé hálaadással voltak együtt a 10-20-30-40-50-60 éve konfirmáltak. A gyülekezet a „Köszöntünk Testvér, áldás reád...” kezdetű énekkel köszöntötte őket.
Beszámoló a Nagykunsági Református Egyházmegye 2018. évi közgyűléséről
jún 7
2018
Berekfürdőn, a Megbékélés Házában tartotta éves rendes közgyűlését a Nagykunsági Református Egyházmegye.  Az alkalomra összegyűltek az egyházmegye lelkészei, tisztségviselői és a gyülekezetek képviselői,- immáron hagyományszerűen.
Zenével az egyház jövőjéért
jún 4
2018
Koncertsorozatot indítottak fiatal lelkészek a Református Egyház jövőjéért. Az első zenei alkalmat Nyírábrányban tartották május 26-án délután. A kezdeményezés célja, hogy a lelkipásztorok szolgálatukkal az adott gyülekezeteket segítsék úgy, hogy egyúttal a közösség tagjai is tesznek a saját jövőjükért.
Családtagként a gyülekezetben
jún 4
2018
Váradi Lászlóné Ilona a hétköznapok legapróbb dolgaiban is tapasztalja az Úr vigyázó tekintetét. A Hajdúnánási Református Egyházközség újonnan megválasztott presbitere úgy érzi, hogy ez a szolgálat még közelebb hozta az egyházhoz. Ilona vallja, hogy a gyülekezeti szolgálat alapja az, hogy családtagként éljen az ember ebben a közösségben.
Szeretethíd Nyírmeggyesen
máj 29
2018
Pénteken, május 25-én 21 fiatallal voltunk együtt. Az igei, ének, és imádságos elcsendesedés után a szalonna és virsli sütés következett. Miután mindannyian jól laktunk, közösen elpakoltunk, s aztán a focizásé és a tűz körüli beszélgetésé volt a főszerep.
Szeretethíd 2018 - Sarkad-Belvárosi Református Gyülekezet
máj 28
2018
A Sarkad-Belvárosi Református Gyülekezet 5. alkalommal csatlakozott a Szeretethíd önkéntes programhoz. Már kérdés sem volt, hogy regisztrálunk-e, hanem „csak magától” jöttek az öteletek, miket lehetne közös akarattal és erővel megvalósítani. Idősek és fiatalok,  apák és fiak, rutinos önkéntesek és első alkalommal részvtvevők alkották azt a mintegy 50 dolgos két kezet és lábat, melyek Isten Igéjének szava nyomán összegyűlt és lelkesen tevékenykedett.
Az ország első népdalzsoltár-éneklő versenye Mezőtúron
máj 28
2018
2018. május 11-én, a Mezőtúri Református Kollégiumban első alkalommal rendezték meg a Csenki Imre Országos Zsoltár- és Népdalzsoltár-éneklő Versenyt.
"Bibliai Logók" kiállítás - hanganyaggal
máj 28
2018
Balog István kárpátaljai grafikus alkotásai néhány hónap alatt számos szakmai fórumon komoly érdeklődést váltottak ki, melynek eredményeképpen több elismerésben is részesült. A kiállítás a Mátészalka-Kertvárosi Református Egyházközség Kincses Házában tekinthető meg 2018. május 21-június 30. között.
Keresztyén vagyok, Református vagyok, Tanítvány vagyok
máj 23
2018
A tuzséri gyülekezetből négyen vettünk részt Nyírlövőn az Ifjúsági konferencián április 28-án! Fél 10 után érkeztünk meg a helyszínre, ahol Nagytiszteletű Bogya-Kis Áron tiszteletes úr nagy szeretettel fogadott minket. A rövid köszöntés után regisztráció következett, ahol minden fiatal egy kis névjegykártyát kapott a saját nevével feltüntetve, segítve ezáltal azt, hogy mindenki a saját nevén tudja szólítani a másikat. Ezen kívül ez a kis kártya és a regisztráció során megadott életkorunk más célokat is szolgált ezen a napon.